Ένταση σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όταν ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν κατάφερε, όπως είπε, μαζί με την διακυβέρνηση να πάρει και την «εξουσία» αλλάζοντας πρόσωπα σε ανεξάρτητες αρχές και «χρέωσε» στον Νίκο Βούτση ότι εξαιτίας του ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχασε «τη μάχη των καναλιών» γιατί ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δεν είχε, σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, την πολιτική βούληση να αλλάξει τον κανόνα της βουλής για το Ε.Σ.Ρ.

Ο κ. Βούτσης ζήτησε το λόγο και σε εκείνο το σημείο στην διένεξη ενεπλάκη και ο Στέλιος Παππάς ο οποίος ζήτησε αυτό να μην γίνει και να διατηρηθεί η σειρά που υπήρχε.

Τελικά ο λόγος δόθηκε στον πρώην πρόεδρο της Βουλής που είπε ότι «είναι ντροπή να λέγονται αυτά τα πράγματα μεταξύ μας» και εξήγησε ότι δεν ήταν δυνατόν να κινηθεί η κυβέρνηση αντιθεσμικά, σημειώνοντας μάλιστα πως ουδέποτε ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός είχε ζητήσει κάτι ανάλογο.

Ο Παύλος Πολάκης επέμεινε λέγοντας ότι δεν θα άλλαζε το Σύνταγμα αλλά ο κανονισμός της Βουλής και από αυτό ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα έβγαινε κερδισμένος αφού θα κατάφερνε να ασκήσει κομματική εξουσία.

O κ. Πολάκης επιτέθηκε και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο γιατί επέλεξε να μπουν, όπως υποστήριξε, στην άκρη το μαξιλαράκι των 37 δισ. ευρώ και δεν έβαλε 30 στην άκρη ώστε να δώσουν 7 ακόμη δισεκατομμύρια σε παροχές.

reader.gr