Ο συνδυασμός Ανεξάρτητη Μαχητική Ακαρνανία, όπως νόμιμα εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ. Ακαρνανίας, ζήτησε ήδη από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Υ. Ακαρνανίας, κ. Μαυραγάνη Χρήστο, την χωρίς χρονοτριβή σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Μέσα στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής δράσης της Ε.Α.Υ. Ακαρνανίας ζητήθηκε εγγράφως όπως τεθούν στην ημερήσια διάταξη και στα προς συζήτηση θέματα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις, τα παρακάτω ζητήματα:

1. Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Δ.Α. Ακαρνανίας.
2. Συζήτηση με αφορμή τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό της ανήλικης συμπολίτισσας μας, στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο Αιτ/νιας. Πρόταση αφενός για Ανακοίνωση καταδίκη των επεισοδίων και του σοβαρού τραυματισμού της ανήλικης τραυματισθείσας, αφετέρου τρόπους συμβολικής ενίσχυσης και επίσκεψης της από αντιπροσωπεία της Ένωσης μας.
3. Οργάνωση – λειτουργία και στελέχωση της Β΄ Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ακαρνανίας με έκτακτες μεταθέσεις εκτός Δ.Α. Ακαρνανίας.
4. Συνάντηση με την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία.
5. Αναδιοργάνωση Υπηρεσιών Ακαρνανίας και ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό. Ίδρυση οργάνωση και Λειτουργία Μόνιμης Διμοιρίας Μέτρων Τάξης καθώς και Αστυνομικής Υπηρεσίας στο Αεροδρόμιο Ακτίου – Βόνιτσας.
6. Η Έκδοση της Εβδομαδιαίας Υπηρεσίας, τα Μέτρα Τάξης και η Έγκαιρη έκδοση των διαταγών – που θα συμβάλει αφενός στον καλύτερο Υπηρεσιακό και οικογενειακό προγραμματισμό αφετέρου στην αποφυγή της εξουθένωσης του αστυνομικού προσωπικού.
7. Οχήματα – Εφόδια και ο γενικότερος πεπαλαιωμένος εξοπλισμός των Υπηρεσιών (ΔΙ.ΑΣ., Ο.Π.Κ.Ε., Ασφάλεια, Α.Τ., Τ.Μ.Δ., Τ.Α.Δ., Τροχαία κλπ). Αντικατάσταση και ανακατανομή υλικών και μέσων.
8. Εκδήλωση για τα παιδία των αστυνομικών του πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις.
9. Ενημέρωση του Δ.Σ. από το νομικό σύμβουλο της ένωσης για ποινικές υποθέσεις μελών της ένωσης μας, τυχόν διώξεις – παράσταση πολιτικής αγωγής κλπ.
10. Μετακινήσεις – αποσπάσεις μελών της ένωσης μας κλπ.
11. Πρόγραμμα συναντήσεων με φορείς και συντονισμό δράσεων (π.χ., ΕΛΕΠΑΠ, Χαμόγελο του παιδιού, Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών – ΔΟΜΗ κλπ).
12. Ονοματοδοσία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων της Δ.Α. Ακαρνανίας σε αίθουσα Αστυφύλακα Παναγιώτη Δήμου ο οποίος το έτος 2003 τραυματίστηκε θανάσιμα σε διατεταγμένη Υπηρεσία.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Υ. Ακαρνανίας του συνδυασμού Ανεξάρτητη Μαχητική Ακαρνανία:
Δημήτριος Ρούσης
Λάμπρος Σκουφής