Ο Αντώνιος Φράγκος, Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Απόστολου Κατσιφάρα, «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», μιλά σήμερα στο AgrinioTimes.gr.

-Ποια ήταν τα κίνητρά σας να ασχοληθείτε με τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Από το 2014 ασχολούμαι ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση. Είμαι Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου και Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας. Η υποψηφιότητα μου στις Περιφερειακές εκλογές θεωρώ ότι αποτελεί το επόμενο λογικό βήμα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έχοντας δει πως λειτουργούν οι Δήμοι θεωρώ ότι μπορώ να αποτελέσω τον συνδετικό κρίκο των Δήμων με την Περιφέρεια προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τις προοπτικές και τις δυνατότητες που προσφέρει στην περιοχή μας ο μεγαλύτερος μοχλός ανάπτυξης, το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό εργαλείο, δηλαδή η Περιφέρεια.

-Ο προσωπικός σας στόχος ποιος είναι; Στόχος μου είναι μέσα από συντονισμένες δράσεις να αυξηθεί η απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων και να ενισχυθεί η σχέση των Δήμων με την Περιφέρεια προκειμένου να υπάρχει σχεδιασμός και όραμα.

-Για ποιο λόγο επιλέξατε να κατεβείτε υποψήφιος με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο»; Ο Απόστολος Κατσιφάρας που ηγείται του Συνδυασμού έχει ικανότητες στις οποίες πιστεύω και αποτελεί ένα επιτυχημένο και αποτελεσματικό πολιτικό. Η πορεία του μέχρι σήμερα ήταν αδαμάντινη και το όραμα προφανές.

-Ποιες είναι οι βασικές προτάσεις σας για την ανάπτυξη του τόπου σας; Η Δυτική Ελλάδα έχει ανάγκη από Τουριστική Ανάπτυξη. Η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και των λιμενικών υποδομών είναι επιτακτική. Η ενίσχυση του ορεινού όγκου και η ανάδειξη του μπορεί να προσφέρει πολλά στην περιοχή μας. Πέρνα τούτου η εκμετάλλευση των εργοταξιακών χώρων του Αντιρρίου και του Λιμανιού του Αστακού θα είχαν άμεσα αποτελέσματα στην τοπική οικονομία.

-Σ’ αυτόν τον προεκλογικό αγώνα τι σας λένε οι πολίτες που έρχεστε σε επαφή; Η συγκυρία είναι δύσκολοι καθώς οι περιφρερειακές εκλογές συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές αλλά και τις δημοτικές εκλογές. Ο κόσμος έχει κουρασθεί από κούφιες υποσχέσεις. Χρειάζεται ένα όραμα και όρεξη για δουλειά.
Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι όλα θα γίνουν από την αρχή, αλλά μπορώ να υποσχεθώ ότι θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε καθώς η διοίκηση έχει συνέχεια, σε όλα τα προβλήματα θα υπάρχουν ευήκοα ώτα και με το όραμα που διαθέτουμε και τη σκληρή δουλειά θα πετύχουμε!

Βιογραφικό

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του De Montfort University στο Λέστερ στην Αγγλία και αποφοίτησε το 1998.
Το 1999 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γλασκόβη και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο Μάστερ (LLM) στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο των Εμπορικών Συναλλαγών.
Από το 2000 εως το 2004 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο. Βασικά καθήκοντα του ήταν η παρακολούθηση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Προστασίας των Καταναλωτών και της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αναφορών στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο.
Από το 2006 είναι Δικηγόρος στη Ναύπακτο, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου. Από το 2014 είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου και από 2017 είναι Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας.
Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Ανδριάνα Μπαλαμπάνη με την οποία έχει αποκτήσει δυο γιούς.