Τέσσερις εργολαβίες παίρνουν σάρκα και οστά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα

«Προχωράμε στο σχεδιασμό των έργων και μεγάλων και αναγκαίων παρεμβάσεων στα οδικά δίκτυα, με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία». Με τον τρόπο αυτό προανήγγειλε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, σειρά παρεμβάσεων στα οδικά δίκτυα της Αιτωλοακαρνανίας, που ξεκινούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην περιοχή, με «κορωνίδα» την πολύπαθη αποκατάσταση της Κλεισούρας, μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ».

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, θα υπογραφούν οι συμβάσεις τεσσάρων εργολαβιών.

 

Πρόκειται για:

Συντήρηση-Αποκατάσταση και άρση επικινδυνότητας των Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων (Αντίρριο-Μεσολόγγι-Αγρίνιο-Αμφιλοχία-Μενίδι), Προϋπολογισμός: 6.000.000 ευρώ.

Εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων επί της Ε.Ο Αντιρρίου-Ιωαννίνων στην θέση Μακρυνόρος, Προϋπολογισμός: 650.000 ευρώ.

Κατεπείγουσες εργασίες αποκατάστασης τμήματος Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων (Χ.Θ.48+500 έως Χ.Θ. 58+000), Προϋπολογισμός: 1.650.000 ευρώ. (Κλεισούρα)

Τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων-Διαγραμμίσεις για την άρση επικινδυνότητας επί της Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων αρμοδιότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Προϋπολογισμός: 2.100.000 ευρώ.

Μέχρι τις 3 Αυγούστου, το αργότερο, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για την αποκατάσταση της Κλεισούρας, που έχει ήδη ταλαιπωρήσει τους τελευταίους μήνες χιλιάδες οδηγούς, μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή στις αρχές Δεκεμβρίου 2017.

«Επέλεξα ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό και για το λόγο αυτό υπήρξαν καθυστερήσεις, που πράγματι ταλαιπώρησαν αρκετά τους πολίτες που έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται. Προχωράμε όμως με απόλυτη αξιοκρατία και διαφάνεια» κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.

Νίκος Αγγελόπουλος