Σοκ στον Ο.Φ.Η., καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο. έκρινε ένοχη την ομάδα για τη χειραγώγηση του αγώνα με τον Αιγινιακό στις 12 Νοεμβρίου του 2017.

Υπενθυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος αγώνας είχε λήξει 6-0 υπέρ των Κρητικών και από τη σχετική έρευνα της Επιτροπής Δεοντολογίας προέκυψε ότι ο τότε πρόεδρος του Ο.Φ.Η., Φώτης Τσάλος, είχε έρθει σε συμφωνία με τον πρόεδρο του Αιγινιακού, Γιάννη Νώπα και μέσω αυτού με τους παίκτες Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου ώστε να χάσει ο Αιγινιακός το ματς με διαφορά τουλάχιστον τριών γκολ. Ένοχη κρίθηκε φυσικά και η ΠΑΕ Αιγινιακός και αμφότερες οι ομάδες με την αρχική απόφαση υποβιβάζονται από τη Super League και τη Football League αντίστοιχα.

Πάντως, η ΠΑΕ Ο..Φ.Η 1925 θα προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Δεν πρόκειται για τελεσίδικη απόφαση. Η εκτίμηση νομικών κύκλων είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, έχει συμβεί πολλές φορές να υπάρχουν ανατροπές στην αρχική απόφαση.

Σε ό,τι αφορά τον βαθμολογικό πίνακα δεν προκύπτει καμία ανατροπή. Ο Ο.Φ.Η. θα συνεχίσει να παίζει στη Super League ανεξαρτήτως της αποφασής, αφού άλλωστε δεν είναι τελεσίδικη. Όλα τα αποτελέσματα στους αγώνες που έχει δώσει στη Super League έως τώρα ο Ο.Φ.Η. ισχύουν κανονικά.

sdna.gr