Το τριήμερο που μας πέρασε την τιμητική της είχε η μουσική, με αποκορύφωμα την 21η Ιουνίου που έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής.

Ακολουθώντας τις διάσπαρτες μελωδίες που αναδύονταν στα σοκάκια, στις πλατείες και στους πανέμορφους χώρους για ποτάκια και cocktails της πόλης μας, συναντήσαμε τον αγαπημένο σας Αγρινιώτη πρωταγωνιστή του «The Voice of Greece», Αριστοτέλη Πολονύφη.

Ο Αριστοτέλης με την ξεχωριστή φωνή και τον δικό του μοναδικό τρόπο που τον κάνει εύκολα αναγνωρίσιμο, ερμήνευσε τραγούδια από ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, παλιές και νέες κυκλοφορίες.

Ο ενθουσιασμός των παρευρισκομένων μεγάλος και έκδηλος στο άκουσμα των αγαπημένων τους τραγουδιών. Στο τέλος του προγράμματός του, βρήκαμε την ευκαιρία και του ζητήσαμε δύο λόγια γι αυτή την ημέρα γιορτής.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο AgrinioTimes.gr και το Δημοσιογράφο Παρασκευά Μάζη:

«Μελωδικές καλησπέρες….

Ναι, σήμερα τιμούμε τη Μουσική, γιατί μ αυτήν γιορτάζουμε κάθε μέρα.

Δεν είναι τυχαίο πως η έναρξη αυτής της τιμητικής διάκρισης της ημέρας της μουσικής, που ξεκίνησε από τη Γαλλία το 1982, εξαπλώθηκε για πρώτη φορά έξω από τα Γαλλικά σύνορα το 1985 στην Αθήνα, ως 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη. Ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας.

Αυτό λέει πολλά, ως επιβεβαίωση στο γεγονός ότι η Ελλάδα πρωτοάναψε τα φώτα του πολιτισμού, αλλά και στην σύγχρονη εποχή αυτά τα φώτα παραμένουν άσβεστα.

Αυτό λοιπόν κάνω κι εγώ.

Με τον δικό μου τρόπο και με απόλυτο σεβασμό σε όλους τους κρίκους της αλυσίδας παραγωγής της, αλλά και μέχρι τη στιγμή που διοχετεύεται η Μουσική στον τελικό αποδέκτη που λέγεται ακροατής ,θα προσπαθώ πάντα να φέρνω περισσότερο κόσμο κοντά μου να γνωρίσουν και να απολαμβάνουν τη μουσική, είτε ως καλλιτέχνης, είτε ως δάσκαλος αφού αυτός είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός μου.

Η μουσική από μόνη της είναι Παιδεία, το ‘χω ξαναπεί.Αρκεί να βρει τους κατάλληλους αποδέκτες.

Με την ευκαιρία αυτή ας μου επιτραπεί μια παράκληση.

Ας μην την κυνηγάμε τόσο πολύ τη μουσικούλα μας. Μας κάνει μόνο καλό.

Είναι η μόνη γλώσσα που μπορούν να μιλήσουν όλοι οι λαοί πάνω στη γη.Έχει βρεθεί ότι η μουσική κυρίως η ζωντανή ενεργοποιεί και εξιτάρει τον ανθρώπινο οργανισμό κατά ένα περίεργο τρόπο. Πολυάριθμες έρευνες έχουν διεξαχθεί για τις νευροψυχολογικές επιπτώσεις της μουσικής στον άνθρωπο. Η μουσική στις διάφορες εκφάνσεις της χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς.

Μακάρι να ήταν διαφορετικές οι καταστάσεις που ζούμε, και να είχαμε κάθε μέρα μουσικές παρεούλες, με στέκια σε κάθε γειτονιά όπως παλιά.

Αλλά το σημαντικότερο είναι να μπορούσαμε να έρθουμε πιο κοντά. Όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά…

Καλή και πολύ Μουσική σε όλους».