Ανοίγουν το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες, όπως αποφάσισαν οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή εισηγήθηκε να ανοίξουν οι οργανωμένες πλαζ ενόψει καύσωνα όπου θα μπορέσουν να βρεθούν «συντεταγμένα» και «προστατευμένα» οι πολίτες που θα επιλέξουν αυτήν την έξοδο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το μεσημέρι αναμένεται να ενημερωθούν οι δήμαρχοι των περιοχών που υπάρχουν οργανωμένες παραλίες για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λάβουν οι διαχειριστές των πλαζ προκειμένου να υποδεχθούν με ασφάλεια τους λουόμενους.

Πώς έφτασε σε αυτή την απόφαση η Επιτροπή του υπ. Υγείας

Το θέμα όπως είχαν αναφέρει και μέλη της ειδικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας είχε πέσει στο τραπέζι από την αρχή της εβδομάδας, καθώς όπως αποδεικνύεται ο μίνι καύσωνας που καταφθάνει στην Ελλάδα με πρωτοφανή για την εποχή ρυθμό έβαλε τους επιστήμονες σε σκέψεις.

Τόσο οι επιστήμονες όσο και η κυβέρνηση είχαν ακόμη μία πίεση τις τελευταίες μέρες, η οποία ερχόταν από τις παραλίες και συγκεκριμένα τις οργανωμένες πλαζ.

Οι ιδιοκτήτες τους αλλά και οι δήμαρχοι της Αττικής είχαν κάνει σαφές  πως αν ανοίξουν οι οργανωμένες πλαζ, δεν θα υπάρξουν και εικόνες συνωστισμού όπως το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όπου δεν υπήρχε καν καύσωνας.

Το θέμα λοιπόν εξέτασε λεπτομερώς η επιτροπή για τον νέο κοροναϊό από το υπουργείο Υγείας η οποία και τέλος αποφάσισε και εισηγήθηκε το άνοιγμά τους.https://www.in.gr/