Το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλόπουλου προσφέρει 500.000 ευρώ και θα είναι έτοιμο πριν την έναρξη της Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021

Χάρη στην ιδωτική πρωτοβουλία το Αρχαιολογικό Μουσείο Ελευσίνας θα σταθεί δυνατό να ξαναζωντανέψει πριν την έναρξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνα 2021. Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με χορηγία του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλόπουλου, ύψους 500.000 ευρώ, προχωρούν οι εργασίες για την επανέκθεσή του .

Η γενναιόδωρη χορηγία ήταν μία πρόταση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. Νέλλο Κανελλόπουλο η οποία έγινε αποδεχτή με αποτέλεσμα το Ίδρυμα να στηρίξει με το ποσό των 500.000 ευρώ την ολοκλήρωση της εφαρμογής της μουσειολογικής -μουσειογραφικής μελέτης.

Όπως αναφέρει στην ευχαριστήρια επιστολή της προς τον κ. Νέλλο Κανελλόπουλο η κ. Μενδώνη, «χάρη στην καθοριστική βοήθειά σας, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής θα μπορέσει να ολοκληρώσει την επανέκθεση του Μουσείου ως την έναρξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021.

Σε άλλη περίπτωση οι διαδικασίες του Δημοσίου για τις σχετικές προμήθειες καθιστούν το εγχείρημα απολύτως απαγορευτικό».

Η οριστική μουσειογραφική μελέτη έχει εγκριθεί από το αρμόδιο Συμβούλιο Μουσείων, ενώ σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση των εργασιών προγραμματίζεται πριν από την έναρξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, τον Μάρτιο του 2021.

protothema.gr