Δείτε τις συνταγές τους και τα tips για να τα κάνετε ξεχωριστά!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και δεν αστειεύεται. Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και οι μικρές νύχτες του αναζητούν δροσερές απολαύσεις. Ο γνωστός bartender, Παναγιώτης Παπαβραμόπουλος, ο οποίος φέτος έχει αναλάβει τα ηνία του μπαρ στη Fuga -στον πανέμορφο κήπο του Μεγάρου Μουσικής- μέσα από τις δημιουργίες και το ιδιαίτερο στυλ του, μετατρέπει τα βράδια μας σε γευστικές εμπειρίες με εκρηκτικές γεύσεις  και επιρροές από Ιαπωνία, Μεξικό, Περού και Μεσόγειο. Ο ίδιος μοιράζεται μαζί μας τις συνταγές του για τα 4 κοκτέιλ που όλοι πρέπει να δοκιμάσουμε το φετινό καλοκαίρι.

Παναγιώτης Παπαβραμόπουλος

White Sangria

120 ml λευκό κρασί, 25 ml σιρόπι ζάχαρης ή βανίλιας, 10 ml brandy, φρέσκα κομμάτια φράουλας, ανανά, πορτοκαλί, λάιμ ή οποία εποχιακά φρούτα σας αρέσουν.

Προσθέτουμε σε ένα ποτήρι του κρασιού αρκετό πάγο και τα φρούτα περιμετρικά στο εσωτερικό του ποτηριού, το κρασί, το σιρόπι και το brandy και ανακατεύουμε ελαφρά.

Tip: Αν θέλουμε να δώσουμε μια πιο καλοκαιρινή νότα στη Sangria μας, τότε ψεκάζουμε το χείλος του ποτηριού με ροδόνερο ή ανθόνερο.

Mojitο

50 ml λευκό ρούμι, 25 ml σιρόπι ζάχαρης, 25 mlστυμμένο lime, λίγη σόδα, 5-6 φύλλα δυόσμου, 3 φέτες lime

Προσθέτουμε σε ένα χαμηλό ποτήρι το ρούμι, το lime και τις φέτες, τη ζάχαρη και τα φύλλα δυόσμου και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε πάγο, απογεμίζουμε το ποτήρι με λίγη σόδα και ανακατεύουμε πάλι ελαφρά. Τοποθετούμε καλαμάκια. Προσθέτουμε πάγο τριμμένο αν θέλουμε.

Tip: (Αν θέλουμε να προσθέσουμε κάποιο αγαπημένο μας φρούτο στην παραπάνω συνταγή απλά προσθέτουμε 30 ml πουρέ φρούτου της επιλογής μας και δεν βάζουμε σόδα.)

κοκτέιλ

Margarita

50 ml λευκή τεκίλα, 25 ml lime, 25 ml orange liqueur(Triple Sec or Cointreau)

Προσθέτουμε τα υλικά σε ένα shaker με πάγο μέχρι τη μέση και ανακινούμε δυνατά για 8-10 δευτερόλεπτα. Σουρώνουμε σε ένα ποτήρι Martini χωρίς πάγο. Στο ποτήρι έχουμε πριν περάσει το χείλος με λευκό αλάτι.

Tip: Αν θελουμε να φτιάξουμε Tommy Margarita, αντί για orange liqueur προσθέτουμε 20 ml σιρόπι αγαύης και βάζουμε αλάτι στο χείλος του ποτηριού κατά προτίμηση.

Pina Colada

50 ml λευκό ρούμι, 40 ml Batida de Coco, 60 ml χυμό ανανά

Προσθέτουμε τα υλικά σε ένα shaker με πάγο μέχρι τη μέση και ανακινούμε δυνατά για 8-10 δευτερόλεπτα. Σουρώνουμε σε ένα ποτήρι Hurricane ή Collins (ψηλό) με πάγο και τοποθετούμε και 1-2 καλαμάκια.

zappit.gr