Τα «έξυπνα» τηλέφωνα που κατασκευάζονται στην Κίνα κατέκτησαν μεγαλύτερο μερίδιο στη ρωσική αγορά τον Ιανουάριο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι, είπαν πρόσφατα ρώσοι λιανέμποροι.

Φέτος τον Ιανουάριο, πέντε εταιρείες της Κίνας – οι Lenovo, Huawei, Meizu, Xiaomi και η ZTE – αντιπροσώπευσαν συνολικά 24% του μεριδίου των πωλήσεων στη ρωσική αγορά και 19% του τζίρου, σημειώνοντας αύξηση από 19% και 13% αντίστοιχα τον Ιανουάριο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία της M.video, ρωσικής αλυσίδας καταστημάτων ηλεκτρονικών.

Οι κινέζοι κατασκευαστές δεν αντιμετωπίζονται πια από τους ρώσους καταναλωτές ως προμηθευτές φθηνών τηλεφώνων, είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Svyaznoy Σεργκέι Τιχόνοφ.

Προηγούμενες εκδοχές smartphones κινέζικης κατασκευής, είπε, διατίθενταν κυρίως σε χαμηλότερες ζώνες πώλησης, αλλά τώρα εμφανίζονται σε μεσαίες ζώνες αλλά και σε υψηλότερες τιμές, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Άλλος λόγος της αύξησης πωλήσεων στη Ρωσία αποτελεί η τεχνολογία, πρόσθεσε, η οποία στις κινεζικές συσκευές έχει βελτιωθεί και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει ξεπεράσει αυτές των ηγετών της αγοράς όσον αφορά κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά.

protothema.gr