Ζωντανή μετάδοση εκδηλώσεων “Ελαία 2016”, στα Δημοτικά Σχολεία Λεπενούς και Δοκιμίου

elaia_2016-tel_n

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ελαία 2016”, ο Δήμος Αγρινίου αύριο Παρακευή 25 Νοεμβρίου 2016 θα αναμεταδίδει μέσα από την ιστοσελίδα του (http://www.cityofagrinio.gr) και την ενότητα live streaming, σε απευθείας σύνδεση, τις σχετικές δράσεις στα Δημοτικά σχολεία Λεπενούς και Δοκιμίου, στις 8.30 π.μ και στις 11.00 π.μ. αντιστοίχως.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια των συγκεκριμένων δράσεων θα πραγματοποιηθεί Οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς σε μαθητές από την κ. Βασιλική Ψηλού, Γεωπόνο με ειδίκευση στη οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου από το IOC (International Olive Council). Η οργανοληπτική αξιολόγηση της επιτραπέζιας ελιάς θα γίνει από τον Δρ Κώστα Τερτιβανίδη, Γεωπόνο  και Δ/ντη ΔΑΟΚ ΠΕ Χαλκιδικής και επικεφαλής του πάνελ οργανοληπτικής αξιολόγησης της επιτραπέζιας ελιάς.

Οι μαθητές θα γνωρίσουν το ποιοτικό ελαιόλαδο και την ποιοτική ελιά με θεωρητικό και πρακτικό τρόπο δοκιμάζοντας διάφορους τύπους ελαιολάδου και ελιάς και θα εκτιμήσουν την αξία του έξτρα παρθένου ελαιολάδου και της ποιοτικής επιτραπέζιας ελιάς. Αρχικά, θα ενημερωθούν για τους γενικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι δοκιμαστές και στη συνέχεια, θα τους παρουσιαστεί  ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η οργανοληπτική αξιολόγηση και οι θετικές και αρνητικές ιδιότητες του ελαιολάδου και της ελιάς. Στο τέλος, θα κάνουν γευσιγνωσία σε ελιές απαλλαγμένες από ελαττώματα. Οι μαθητές με αυτό τον τρόπο θα ανακαλύψουν τον κόσμο της οργανοληπτικής αξιολόγησης της ελιάς και του ελαιολάδου, σύμφωνα με τα πρότυπα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τη  διατροφολόγο Μαίρη Λυμπέρη “Ελαιόλαδο και διατροφή” για τη σημασία του ελαιολάδου στη διατροφή των παιδιών με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη αγωγής για την διατροφή από το σχολείο που θα συμβάλλει στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και στην υιοθέτηση ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών από τα παιδιά.

Επιπλέον, προβλέπεται επίδειξη εδεσμάτων με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από σπουδαστές του ΔΙΕΚ Βόνιτσας της ειδικότητας  “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef)”  και με την επίδειξη φιλοξενίας  των σπουδαστών της ειδικότητας  Στέλεχος “Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού” (24 σπουδαστές σύνολο) .

Πατήστε εδώ για να δείτε την ζωντανή μετάδοση (live streaming)