65ea1a31-b63a-404c-ab9a-74fda154db23

e4ca42be-bff3-4176-ac54-0c3a957bee60

Προγραμματική σύμβαση με το «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» υπέγραψε ο Δήμος Αγρινίου ενόψει της από κοινού κατάθεσης πρότασης για τη δημιουργία και δεύτερης στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης-Οικοτροφείου για ΑμεΑ στο Αγρίνιο.

 

Στην υπογραφή της απαιτούμενης Προγραμματικής Σύμβασης προκειμένου να κατατεθεί, από κοινού, προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η σχετική πρόταση για την κατασκευή και δεύτερης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ στο Αγρίνιο, και αυτή να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, προχώρησαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κα Διονυσία Σαμαντά.

Στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης-Οικοτροφείο, έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.944.565 ευρώ, θα διαμένουν εννιά (9) εκπαιδευόμενοι νέοι/ες του Εργαστηρίου με νοητική υστέρηση, αυτισμό και συνοδές αναπηρίες, που στερούνται γονεϊκής φροντίδας. Το κτίριο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 9.000 τ.μ. στην περιοχή Ψηλογέφυρο Αγρινίου, όπου και λειτουργεί ήδη η πρώτη ΣΥΔ του «Παναγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο, με στόχο το βέλτιστο αποτέλεσμα, καθώς τα δύο κτίρια θα απέχουν μόλις 50 μέτρα και η λειτουργία τους θα υποστηρίζεται από το προσωπικό της Β’ Εκπαιδευτικής Μονάδας του Εργαστηρίου.

Η λειτουργία των εν λόγω μονάδων, που βασίζονται στο πρωταρχικό δικαίωμα κάθε ατόμου για αξιοπρεπή υποστηριζόμενη διαβίωση και στην δυνατότητα ανάπτυξης των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων του, προσομοιάζει στο οικογενειακό περιβάλλον και συμβάλλει με τον τρόπο αυτό στην αποφυγή περιπτώσεων περιθωριοποίησης ή ιδρυματοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι σχετική παμψηφεί απόφαση (163/2016) είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου κατά τη συνεδρίαση της 27ης Ιουνίου 2016, αμέσως μετά από τη δημοσιοποίηση της σχετικής πρόσκλησης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στις 14 Ιουνίου 2016.