«Αιχμάλωτη» η καθαριότητα στους Δήμους όλης της χώρας

Αναμένονται 10 εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου

Συνολικά από την προκήρυξη 3Κ/ 2018 ήρθαν για δουλειά στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου 6 άτομα και αναμένονται ακόμη 10. Μέχρι τέλος του μήνα επιλύεται ο «Γολγοθάς» της γραφειοκρατίας και της καθυστέρησης και ενισχύεται το «κουτσό» τμήμα καθαριότητας  

Συνεχή πίεση ασκείται από το υπουργείο Εσωτερικών προς το ΑΣΕΠ για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018 και τη στελέχωση των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων με μόνιμο προσωπικό.

Το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή για έκδοση των τελικών πινάκων μέχρι το τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου παρήλθε και πλέον ο χρονικός στόχος που έχει τεθεί είναι οι τελικοί 8.166 επιτυχόντες να ανακοινωθούν εντός του Ιανουαρίου, ει δυνατόν και πριν από το τέλος του μήνα.

O Πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ευθύμιος Κομματάς

«Υπάρχει η προκήρυξη 3Κ που προβλέπει την πρόσληψη 8.166 εργαζόμενους στα τμήματα της καθαριότητας, στα κομμάτι των ανταποδοτικών, στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το Υπουργείο είχε πει πως μέχρι τέλος του 2018 θα έχουν βγει τα οριστικά αποτελέσματα, τα οποία δεν βγήκαν, με αποτέλεσμα να δίνουν παράταση στους παρατασιούχους που ήδη υπηρετούν με τα προσωρινά αποτελέσματα.

Το υπουργείο δεν έχει ανακοινώσει κάτι σχετικό με την πρόσληψη των υπολοίπων με αποτέλεσμα να υπάρχει σε όλη την Ελλάδα σοβαρό πρόβλημα στον τομέα της καθαριότητας» τόνισε ο Πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ευθύμιος Κομματάς, ο οποίος για το ζήτημα τόνισε: «σε τοπικό επίπεδο είναι να προσληφτούν 16 άτομα μέσα από την προκήρυξη της 3Κ. Έχουν έρθει μόνο τα 6 και αναμένουμε ακόμη 10 άτομα, οδηγούς και εργάτες καθαριότητας.

Εκτός αυτού η καθαριότητα θέλει εκσυγχρονισμό, νέα απορριμματοφόρα, νέες σκούπες. Το 2019 δεν γίνεται να εργάζεσαι με απαρχαιωμένα εργαλεία.

Ζητάμε μόνιμό τακτικό προσωπικό, δηλαδή μόνιμους εργάτες καθαριότητας, αποκομιδής και οδηγούς. Στον Δήμο Αγρινίου ο επιθυμητός αριθμός θα ήταν να υπάρχουν ακόμη 20 – 25 άτομα στο τμήμα της καθαριότητας. Σίγουρα 16 άτομα ως εργάτες καθαριότητας και 5 οδηγοί».

Στον αντίποδα το ΑΣΕΠ αποδίδει την καθυστέρηση στον μεγάλο όγκο ανακριβών δικαιολογητικών που έχουν κατατεθεί από πλευράς υποψηφίων.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

http://sinidisi.gr