550_334_62214

Οι δημιουργοί του δημοφιλούς εργαλείου τήρησης και μοιράσματος σελιδοδεικτών Delicious ανέπτυξαν μια προσθήκη για τον browser της Google που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν e-mail μέσω Gmail με ημερομηνία λήξης, δηλαδή μηνύματα που αυτοκαταστρέφονται.

Πρόκειται για μια επέκταση των λειτουργιών του προγράμματος πλοήγησης, με το όνομα Dmail. Με το chrome plugin, ο χρήστης μπορεί να στείλει κρυπτογραφημένα e-mail μέσω Gmail, στα οποία μπορεί να ανακαλέσει την άδεια ανάγνωσης εάν και όποτε το θελήσει (Revoke Access). Ο παραλήπτης δεν απαιτείται να χρησιμοποιεί επίσης το Dmail για να λάβει μηνύματα Dmail.

Παρά το γεγονός ότι οι πρώτες αντιδράσεις για την ιδέα των e-mail που αυτοκαταστρέφονται μετά από μερικά λεπτά ή ώρες είναι θετικές, το plugin δεν φαίνεται να λειτουργεί όπως προβάλλεται. Χρήστες σχολιάζουν στο Chrome Web Store ότι οι παραλήπτες συνεχίζουν να βλέπουν τα e-mail που θεωρητικά θα έπρεπε να έχουν αυτοκαταστραφεί. Άλλοι αναφέρουν ότι το σώμα του μηνύματος πράγματι «καταστράφηκε», όχι όμως και το περιεχόμενο του επισυναπτόμενου αρχείου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πρώτοι χρήστες είναι ότι δεν μπορούν να εντοπίσουν πώς θα κάνουν απεγκατάσταση του plugin. Ως εκ τούτου, δεν θα σας προτείναμε να το δοκιμάσετε προς το παρόν.

Ξέρατε ότι: Μονιμοποιήθηκε το Undo στο Gmail: Δείτε πώς θα αναιρείτε την αποστολή e-mail εντός 30 δευτερολέπτων από το Send…

Πάντως, το Dmail είναι φανερό ότι μετά την περίοδο παροχής της υπηρεσίας δωρεάν θα διατίθεται ως συνδρομητική υπηρεσία. Τώρα και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης beta -περίοδος δοκιμών-, χωρίς περιορισμό στον αριθμό των e-mail που αποστέλλονται ανά μήνα ή, στον αριθμό των παραληπτών.

Στο μέλλον, οι χρήστες του Dmail θα μπορούν να απαγορεύσουν την προώθηση των μηνυμάτων τους, ώστε να περιορίζεται η ανάγνωσή τους μόνο από τον αρχικό παραλήπτη («Νο forwarding»).

Πηγή: in.gr