Την διαδικασία δημιουργίας ΚΔΑΠ ΜΕΑ στο Δήμο Αγράφων, συζήτησαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης και η  Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Αναστασία Κριπάση – Μπάρκα.

Η συζήτηση που προκλήθηκε μετά απο αίτημα του υποψηφίου Δημάρχου, επικεντρώθηκε αρχικά στο   ΚΔΑΠ ΜΕΑ Καρπενησίου. Πώς ξεκίνησε, πώς συντηρείται και πώς σήμερα επιτελεί πρωτίστως εκπαιδευτικό έργο και συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών. Η ίδρυση ενός αντίστοιχου κέντρου στο Δήμο Αγράφων θα μπορούσε  στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία να βοηθήσει τα Άτομα με Αναπηρία του Δήμου Αγράφων και να ελαφρύνει τις οικογενειές τους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Δήμος Καρπενησίου και ο Δήμος Αγράφων,  έχουν περίπου τον ίδιο αριθμό Ατόμων με Αναπηρίες, συζητήθηκαν τα βήματα υλοποίησης της πρότασης, η χρηματοδότηση, οι όροι λειτουργίας, και οι ωφελούμενοι.

Επισημάνθηκε επίσης, ότι για τη δημιουργία δικτύου  συντονισμένης κοινωνικής φροντίδας, πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος του Δήμου στην εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής επειδή γνωρίζει καλύτερα τα τοπικά κοινωνικά προβλήματα, να καταγραφούν οι ανάγκες, να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν προγράμματα για εξυπηρέτηση των διαρκώς μεταβαλλομενων αναγκών της κοινωνίας, να εξασφαλιστουν οι ανάλογες πιστώσεις και να ληφθούν πρωτοβουλίες ώστε οι γραφειοκρατικες διαδικασίες να είναι σύντομες και ευέλικτες.