Την απόφαση να διακόψει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία πήρε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.), βλέποντας πολύ κόσμο να φτάνει στη Σπάρτη.

Οι συστάσεις για την προσέλευση δεν εισακούστηκαν και έτσι η Ε.Ο.Ε. δεν είχε άλλη επιλογή, προκειμένου να προστατέψει τη δημόσια υγεία, λόγω κορωνοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή “Τόκυο 2020” θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού».

Λευτέρης Παυλίδης – sportime.gr