«Για να μην ζήσουμε νέα υπόθεση Ιωαννίνων (σ.σ. θάνατος Βαγγέλη Γιακουμάκη) βγήκε και τα αποκάλυψε όλα αυτά ο νεαρός μάγειρας» είπε μιλώντας στο Open TV ο Στέφανος Νικόπουλος, ο δικηγόρος του 19χρονου ασκούμενου μάγειρα.

Ο κ. Νικολόπουλος είπε πως ο Έκτορας Μποτρίνι μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει και άφησε να εννοηθεί πως ο σεφ γνώριζε για τα όσα συνέβαιναν στην κουζίνα του εστιατορίου του στην Κέρκυρα.

«Εάν γνωρίζει ή όχι θα προκύψει μέσα από την έρευνα. Μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι αυτός νομίζει», είπε ο δικηγόρος του 19χρονου για τον Έκτορα Μποτρίνι, σημειώνοντας πως τον έκαιγαν με καυτό λάδι και με εργαλεία κουζίνας και ο 19χρονος έχει εξεταστεί ήδη από ιατροδικαστές και τα όσα υποστηρίζει θα αποδειχθούν μέσα από την έρευνα. «Αν πρόκειται για ατύχημα ή όχι θα αποφανθεί από τη Δικαιοσύνη», τόνισε.

Χαρακτήρισε απάνθρωπη τη συμπεριφορά που δέχτηκε ο πελάτης του και μίλησε για «πρωτοφανή, ακατανόητη, ανεξήγητη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του».

Ο 19χρονος μάγειρας καταγγέλλει ότι είχε υποστεί βασανιστήρια από τον αρχιμάγειρα του εστιατορίου, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται εγκαύματα στα χέρια του.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, ο 19χρονος υποχρεωνόταν να δουλεύει 12 με 13 ώρες τη μέρα, ενώ ανάλογη αντιμετώπιση είχαν κι άλλοι νεαροί μάγειρες, που όμως φοβούνται να μιλήσουν.

Από την πλευρά του, ο Έκτορας Μποτρίνι αρνείται πως έχουν γίνει στο εστιατόριό του όσα καταγγέλλει ο 19χρονος ασκούμενος μάγειρας. «Όταν είμαι εγώ μπροστά όλοι είναι Παναγίες» τόνισε ο γνωστός σεφ, ενώ έκανε και ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram.

Μιλώντας δε στο Corfu tv, ο Έκτορας Μποτρίνι δήλωσε: «Δεν ήμουν Κέρκυρα. Ήμουν με τον σεφ μου και μάθαμε το συμβάν στον δρόμο. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα συμβάν μεταξύ δυο νεαρών και σε καμιά περίπτωση του σεφ.Έχει απομακρυνθεί από την επιχείρηση το δεύτερο άτομο που μπλέκεται στην υπόθεση, ενώ ο 20χρονος ουδέποτε με ενημέρωσε για τέτοια περιστατικά. Εμένα μου είπε ότι κουράστηκε και θέλει να φύγει. Πραγματικά δεν πιστεύω τα όσα έχουν ειπωθεί και ακουστεί. Εμείς είμαστε πρότυπο. Δεν υπάρχει κουζίνα όπου να γίνονται τέτοια πράγματα».