Ξεκάθαρος ήταν ο πολύπειρος επιθετικός Δημήτρης Μικελάτος μιλώντας στο AgrinioTimes.gr και τον Παρασκευά Μάζη για την απομάκρυνση του από τον Ναυπακτιακό Αστέρα, λίγο πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018.

«Κανείς δεν έδιωξε κανέναν, ο προπονητής είπε ή εγώ ή αυτός, το ίδιο ακριβώς είπα κι εγώ. Για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της θεώρησα πως στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο πρέπει να αποχωρήσω, για να μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Με την διοίκηση έχω άψογες σχέσεις και ήταν κύριοι απέναντί μου και απέναντι στην ίδια την ομάδα, όλοι ένιωθαν μια σιγουριά και επί ευκαιρίας να συμπληρώσω πως δίκαια κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου γιατί κάπου βοήθησα κι εγώ».

Για τον προπονητή κ. Δημήτρη Σκούνα δεν θέλησε να πει και πολλά παρά μόνο στα παρακάτω: «Τι να πω εγώ; Ας πουν οι φίλαθλοι της Ναυπάκτου γιατί δεν ερχόντουσαν στο γήπεδο; Όλος ο κόσμος ξέρει για τον Σκούνα (προπονητή-μάνατζερ). Εγώ χαίρομαι γιατί τα παιδιά άξιζαν να πάρουν το πρωτάθλημα και το πήραν».

Για την επόμενη ημέρα δεν θέλησε να πει κάτι παρά μόνο πως αυτή τη στιγμή περνάει όμορφες στιγμές με τον γιο του και τη γυναίκα του. Συζητάει παράλληλα με κάποιες ομάδες, αλλά είναι πολύ νωρίς. Δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμα και το ενδεχόμενο να βρεθεί σε άλλη ομάδα του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Τέλος, θέλησε να ευχαριστήσει τους ποδοσφαιριστές της Ναυπάκτου που στο αγωνιστικό κομμάτι πέτυχαν ότι πέτυχαν, τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, την διοίκηση που ήταν δίπλα σε οτιδήποτε χρειαζόντουσαν, τονίζοντας πως είχαν να κάνουν με μια διοίκηση που σου προσέφερε σιγουριά και τον κόσμο που ήταν εκεί, κάνοντας θυσίες για να σπρώξει την ομάδα ως την κατάκτηση του τίτλου και της ανόδου. Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον έμπειρο προπονητή Νίκο Μιμιγιάννη στον οποίο, όπως συμπλήρωσε, αντιστοιχεί μεγάλο μερίδιο για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της.