Έναν όμορφο τρόπο βρήκε η Μεσολογγίτισσα θεατρολόγος Άννα Μανθάτη μαζί με την παιδαγωγό Σεμίνα Σούφρα για να απασχολούν τα παιδιά, που βρίσκονται κλεισμένα στο σπίτι λόγω του κορωνοϊού.

Μέσα από το κανάλι της στο you tube μεταδίδει το θεατροπαιδαγωικό πρόγραμμα «Παιδικό Δωμάτιο», το οποίο έφτιαξε ειδικά για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Το πρώτο κεφάλαιο είχε τον τίτλο: «Μαξιλάρι «Χάρτινη Ιδέα»! Σε αυτό το κεφάλαιο γίνεται ψηφιακή αφήγηση του παραμυθιού «Χάρτινη Ιδέα”(Διασκευή του παραμυθιού: «Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα;” του Kobi Yamada).

Πως γεννιούνται οι ιδέες; Οι σπουδαίες, οι θαυμάσιες, οι καλές ακόμη και οι ανόητες ιδέες; Και τι μπορεί να κάνει κανείς με μια ιδέα; Μπορούν να πιαστούν; Χωράνε σε ένα δωμάτιο; Κι αν είναι από χαρτί; Είναι μια ιστορία που θα εμπνεύσει τα παιδιά να καλωσορίσουν την ιδέα, να της δώσουν χώρο να αναπτυχθεί, και να δουν τι θα συμβεί στη συνέχεια. Κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 19:00 μ.μ., θα ανεβαίνει ένα νέο κεφάλαιο που την ονομασία του θα την παίρνει από ένα αντικείμενο του σπιτιού που θα παίζει ρόλο στην εξέλιξη του παραμυθένιου.

Θα περιλαμβάνεται ψηφιακή αφήγηση και εικονογράφηση, μουσική αλλά και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Τα παιδιά μπορούν να στέλνουν τις απαντήσεις αλλά και τις φωτογραφίες τους στο: [email protected], και να παρακολουθούν μέσα από το ιδιωτικό κανάλι (Anna Manthati) στο YouTube.

aixmi-news.gr