Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στη Βουλή του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργου Βαρεμένου, του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου και εκπροσώπων φορέων της Ναυπακτίας και της Δωρίδας.

Θέμα συζήτησης η υποβάθμιση των Υπηρεσιών ΕΦΚΑ της Ναυπάκτου που σχεδιάζεται με το νέο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με το οποίο οι Υπηρεσίες της Ναυπάκτου υποβαθμίζονται από Διεύθυνση σε Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης υπαγόμενο στην Τοπική Διεύθυνση Μεσολογγίου.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δωρίδας κ. Ανδρέας Ευσταθίου, ο πρώην Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Θανάσης Παπαθανάσης, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας κ. Μένιος Χάρος, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας κ. Σωτήρης Τσιλιγιάννης, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων ΕΦΚΑ στη Ναύπακτο κ. Ιωάννης Κυρίτσης.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βουλευτή κ. Κωνσταντόπουλου και των εκπροσώπων των φορέων της Ναυπακτίας και της Δωρίδας, με την Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Στέλλα Βρακά .

Υπερτονίστηκε η αναγκαιότητα λειτουργίας Διεύθυνσης ΕΦΚΑ στην πόλη της Ναυπάκτου, καθώς όπως υπογράμμισαν, αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον, η εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και τα κοινωνικά και γεωμορφολογικά δεδομένα της περιοχής, με τις τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις και το κακό οδικό δίκτυο που θέτουν την ζωή των πολιτών σε κίνδυνο.

Το ζήτημα της υποβάθμισης των Υπηρεσιών ΕΦΚΑ της Ναυπάκτου είχε αποτελέσει αντικείμενο και επίκαιρης ερώτησης του κ. Κωνσταντόπουλου προς την Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Αχτσιόγλου. Ο κ. Κωνσταντόπουλος  είχε επισημάνει τα προβλήματα που θα προκληθούν από το νέο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ, που θα υποβάλλει τους ασφαλισμένους και τις επιχειρήσεις της Ναυπακτίας, της Ορεινής Ναυπακτίας και της Δωρίδας σε υπέρμετρη ταλαιπωρία και έξοδα για την πρόσβασή τους στις Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ αφενός στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο και αφετέρου στην Άμφισσα. Τόνισε δε, ότι το Δημόσιο δεν επιβαρύνεται, δεδομένου ότι η Διεύθυνση ΕΦΚΑ στη Ναύπακτο θα στεγαστεί σε ιδιόκτητο κτίριο, καθιστώντας έτσι τη λειτουργία Διεύθυνσης ΕΦΚΑ στη Ναύπακτο τη βέλτιστη λύση.