Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου (Κ.Ο.ΔΗ.Π.), Θόδωρος Τουλγαρίδης, με θέματα, την ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για τα καρδιολογικά ζητήματα που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στην πόλη μας και το 3ο Φεστιβάλ Χορού τρίτης ηλικίας, στο οποίο συμμετέχουν 12 πόλεις της χώρας μας.

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 10 – 12 ΙΟΥΝΙΟΥ

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, μίλησε για το 3ο Φεστιβάλ Χορού τρίτης ηλικίας, αναφέροντας τα εξής: «Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε για τρίτη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ από ΚΑΠΗ  διαφορετικών περιοχών της πατρίδας μας, από τις 10 ως τις 12 Ιουνίου. Φέτος συμμετέχουν 12 ΚΑΠΗ απ’ όλη την Ελλάδα και βέβαια από την Πάτρα. Συγκεκριμένα τα ΚΑΠΗ Δράμας, Καστοριάς, Κοζάνης, Λάρισας, Μήλου, Καισαριανής, Χαϊδαρίου, Άρτας, Αγρινίου, Πωγωνίου (Ιωάννινα), Σικυωνίων (Κορινθία) μαζί με  τα ΚΑΠΗ της Πάτρας.

Περιμένουμε να επισκεφθούν την πόλη μας περισσότεροι από 450 συμμετέχοντες και συνοδοί, να επικοινωνήσουμε και να ανταλλάξουμε μαζί τους χορούς, έθιμα, παραδόσεις και ιδέες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.

Προσδοκούμε για άλλη μια φορά να δώσουμε χαρά και  διέξοδο από τα προβλήματα για ένα τριήμερο σε ανθρώπους  τρίτης ηλικίας, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε μαζί και συνάμα να διεκδικήσουμε τη ζωή, που μας αξίζει, σε όποια ηλικία και αν βρισκόμαστε!

Οι επισκέπτες μας θα ξεναγηθούν και σε πολλά αξιοθέατα της πόλης μας,  με συνεργασία των εργαζομένων του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας του ΚΟΔΗΠ, του Χορευτικού τμήματος του Δήμου μας και με την συμμετοχή εθελοντών μας. Κάθε ηλικία αξίζει να τη ζούμε και σε κάθε ηλικία αξίζει να διεκδικούμε. Το θετικό είναι ότι αυτοί που έρχονται στην πόλη μας τους άρεσε και ξαναέρχονται ακόμα κι όταν δεν γίνεται κάποια εκδήλωση. Αυτός είναι και ο στόχος της ξενάγησης, που θα γίνει την Τρίτη 11 Ιουνίου.

Οι χορευτικές  παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Θεατράκι  της Μαρίνας και στην Πλατεία Γεωργίου την Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. και την Τετάρτη στις 8.30 μ.μ. στην Πλατεία Γεωργίου.

Καλούμε τον πατραϊκό λαό να αγκαλιάσει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΑΠΗ με τη μαζική παρουσία τους σε αυτές».