Δήμος Ξηρομέρου: «Ασφαλώς Πολιτισμός… Αύγουστος 2020»

«Ασφαλώς Πολιτισμός… Αύγουστος 2020», τιτλοφορείται από τον Πρόεδρο των Πολιτιστικών Βασίλειο Πολύζο μία σειρά εκδηλώσεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Δήμο Ξηρομέρου.

Οι σύλλογοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά ήταν:
· Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχοντοχωρίου η « Ζάβιτσα».
· Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρνακα.
· Η Αθλητική Ένωση Αλυζίας.
· Ο Σύλλογος Γυναικών Μύτικα.
· Ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού.
· Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φυτειών «Ακαρνανικό Φως».
· Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Μάνινα».

«Πολλοί σύλλογοι λόγω του κορωνοϊού δεν προγραμμάτισαν εκδηλώσεις. Δεν αποκλείσαμε κανένα σύλλογο ή φορέα και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση και ιδέα για υλοποίηση δράσεων», λέει ο Δήμος Ξηρομέρου.

Η ανακοίνωση εκ μέρους της Κυβέρνησης για απαγόρευση των πανηγυριών, είχε σαν αποτέλεσμα την ματαίωση πολλών εκδηλώσεων από τους συλλόγους μας, όπως για παράδειγμα οι εκδηλώσεις στις Φυτείες, το πανήγυρι της Αγίας Παρασκευής στην Κανδήλα, οι εκδηλώσεις στο Βάρνακα, η γιορτή της σαρδέλας στο Μύτικα. Επίσης πολλές εκδηλώσεις άργησαν να οριστικοποιηθούν. Αυτοί ήταν οι λόγοι που το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ξηρομέρου δεν έδωσε στην δημοσιότητα νωρίτερα κάποιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Προγραμματίστηκαν όμως και άλλες δράσεις για τον Αύγουστο. Ανακοινώνεται η συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, ο οποίος μας παραχώρησε δωρεάν το χορευτικό του τμήμα για επίδειξη χορών στον Αστακό, καθώς και της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» (η συγκεκριμένη συναυλία θα πραγματοποιηθεί όταν θα είναι έτοιμη από τεχνικής πλευράς, γιατί χρειάζεται ειδική προετοιμασία).

Στο πρόγραμμα ακόμη περιλαμβάνονται: Έκθεση εικαστικών δημιουργιών, διήμερα θεατρικών δράσεων, θεατρικές παραστάσεις, χορευτική εκδήλωση, πολιτιστική εκδήλωση αφιέρωμα στον Ελληνικό κινηματογράφο, και αθλητικές δράσεις όπως η διοργάνωση του 1ου διάπλου ακτής Επισκοπής Καλάμου – Φάρος Μύτικα, που έχει σαν στόχο και την τουριστική προβολή του τόπου μας.

Επίσης η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την οποία ο Δήμος Ξηρομέρου ευχαριστεί ιδιαίτερα, προγραμματίζει μια εκδήλωση στον Αστακό.

Επειδή όμως τα υγειονομικά δεδομένα αλλάζουν σε καθημερινή βάση, θα αναπροσαρμόζουμε το πρόγραμμά με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις των αρμοδίων αρχών. Μπορεί να αλλάξει ο χώρος διεξαγωγής των εκδηλώσεων, η μορφή τους ή και ακόμη, για την προστασία των εμπλεκομένων (θεατών, εργαζομένων) να ματαιωθούν εκδηλώσεις αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σε κάθε περίπτωση θα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που ισχύουν κατά του κορωνοϊού. Με σεβασμό στην υγεία των δημοτών.