Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ξεκινούν οι συνεντεύξεις για τους 20 νέους manager (γενικούς διευθυντές) Διοικητικού-Οικονομικού 12 υπουργείων, που προκηρύχθηκαν από το ΑΣΕΠ τον περασμένο Απρίλιο.

Με βάση τη θεσμοθετηθεμένη μοριοδότηση, το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙΣΕΠ), στο οποίο πρόεδρος είναι ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ Διονύσης Λασκαράτος, πρόκειται να καλέσει τους πέντε πρώτους για κάθε θέση (συνολικά έως 60 από τους 270 που κατέθεσαν σχετική αίτηση) για τη δομημένη συνέντευξη και στη συνέχεια να καταρτίσει πίνακα κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας για κάθε προκηρυσσόμενη θέση. Εκείνοι που θα επιλεγούν έως τα τέλη Οκτωβρίου πρόκειται να τοποθετηθούν στη νέα θέση για θητεία τριών ετών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, στόχος είναι το επόμενο διάστημα και έως τα τέλη του έτους να τοποθετηθούν και οι υπόλοιποι γενικοί διευθυντές στα υπουργεία που έχουν νέα οργανογράμματα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της διαδικασίας επιλογής προϊσταμένων και στη συνέχεια να προχωρήσουν και οι επόμενες.

Υπενθυμίζεται ότι οι 20 γενικοί διευθυντές Διοικητικού – Οικονομικού που θα επιλεγούν με βάση την προκήρυξη του ΑΣΕΠ θα τοποθετηθούν στα υπουργεία:

Εσωτερικών,

Οικονομίας και Ανάπτυξης,

Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,

Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,

Οικονομικών,

Υγείας,

Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

Πολιτισμού και Αθλητισμού,

Περιβάλλοντος και Ενέργειας,

Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και

Τουρισμού.