Νέα μεγάλη δημοσκόπηση για τις εκλογές στο Δήμο Αγρινίου, φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Συνείδηση» σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων «Alco». Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από 15 έως 18 Απριλίου, σε δείγμα 500 ερωτηθέντων, από όλο το φάσμα του Δήμου Αγρινίου, ενάμιση περίπου μήνα πριν τις κάλπες της 26ης Μαΐου.

Αρχικό συμπέρασμα της δημοσκόπησης, έχοντας κατά νου τα ευρήματα της προηγούμενης, είναι ότι παγιώνεται μεγάλη διαφορά του Γιώργου Παπαναστασίου, ως προς τη δεύτερη Χριστίνα Σταρακά.

Αρκετά μεγάλο ποσοστό λαμβάνει ο νυν Δήμαρχος στο ερώτημα αν πιστεύετε ότι πρέπει να επανεκλεγεί, ενώ σαφές προβάδισμα έχει και στο ίδιο ερώτημα αλλά σε σχέση με την κομματική επιλογή του ψηφοφόρου όπως είχε ψηφίσει το 2015, σαν αναποφάσιστος όμως στις δημοτικές εκλογές.

Στην πρόθεση ψήφου ο Γιώργος Παπαναστασίου έχει προβάδισμα 20 μονάδων από την Χριστίνα Σταρακά, αλλά και στο ερώτημα ποιον/ποιαν θα ψηφίζατε για Δήμαρχο Αγρινίου αν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Στην έρευνα βλέπουμε επίσης την θετική και αρνητική γνώμη του εκλογικού σώματος για τους υποψήφιους και επιμέρους στο ίδιο ερώτημα για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Στον πίνακα που ακολουθεί, αναλυτικά τα ποσοστά των υποψηφίων όπως καταγράφηκαν από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Το ΚΙΝΑΛ δεν καταγράφεται διότι στο δείγμα δεν βρέθηκαν πάνω από 60 άτομα.

Στον πίνακα που ακολουθεί, αναλύεται το ποσοστό επανεκλογής του Δημάρχου Αγρινίου, ανά κομματική επιλογή

Εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ – sinidisi.gr