Δημοσκόπηση Rass: Κοντά στην αυτοδυναμία η Ν.Δ., άνοδος για ΚΙΝ.ΑΛ.

Η δημοσκόπηση της  Rass που έγινε από 24 έως 27 Ιουνίου για λογαριασμό του in.gr  δείχνει ξεκάθαρη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και ίσως και αυτοδυναμία.

Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την εταιρεία Rass, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 35,4% ενώ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βρίσκεται στο 26,2%, διαφορά 9,2 μονάδων δηλαδή. Το ΚΙΝ.ΑΛ. είναι στο 8,7%, μία μονάδα πάνω από τις ευρωεκλογές και ακολουθεί το Κ.Κ.Ε. με ποσοστό 6,1%. Την τέταρτη θέση δείχνει να παίρνει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 3,4% αφήνοντας πίσω τη Χρυσή Αυγή που καταγράφει ποσοστό 3,2% και οριακά μπαίνει στη Βουλή. Στα όρια του στατιστικού λάθους είναι και το Μέρα 25 του Γιάνη Βαρουφάκη το οποίο στην έρευνα αυτή μένει εκτός Βουλής με 2,8%.

Μόλις στο 1,3% είναι η Ένωση Κεντρώων ενώ ποσοστό 4,2% επιλέγει «άλλο κόμμα». Το άκυρο – λευκό είναι στο 2,1% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 6,6%.

 

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, το 49,1% λέει Κυριάκος Μητσοτάκης, το 35,2% ο Αλέξης Τσίπρας και το 14,9% κανένας από αυτούς. Στο ερώτημα «Με τον Αλέξη Τσίπρα ή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας αισθάνεστε περισσότερο ασφαλής;»  το 44,7% λέει με τον Κ. Μητσοτάκη, το 30,5% με τον Αλέξη Τσίπρα ενώ περίπου 1 στους 4 (23,4%) λέει ότι δεν τους εμπνέει κανείς από τους δύο.

Στο ερώτημα «Αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές πιστεύετε ότι θα κυβερνήσει καλύτερα ή χειρότερα», οι απαντήσεις είναι οι εξής: 46,85% λέει καλύτερα ή μάλλον καλύτερα ενώ 37,1% χειρότερα ή μάλλον χειρότερα. Υπάρχει και ένα 15,1% που λέει ούτε καλύτερα ούτε χειρότερα.

 

Θέλουν αυτοδυναμία ή κυβέρνηση συνεργασίας;

Το 56,5% λέει ότι θα ήθελε αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. Το 29,2% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας ενώ υπάρχει κι ένα 11,6% που απαντά «αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και εκ νέου εκλογές με απλή αναλογική. Το σημαντικό είναι ότι περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες δεν θέλουν να μπει η χώρα σε περιπέτειες με νέες κάλπες μέσα στο καλοκαίρι ή να προκύψουν συνεργασίες έπειτα από πολιτικά παζάρια.

 

Δείτε εδώ όλη την δημοσκόπηση της Rass

dimoskopisirass
in.gr