Ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να τούς συμπεριλάβει στα νέα ευνοϊκά μέτρα για τις πληγείσες επιχειρήσεις

Να ενταχθούν στα νέα ευνοϊκά μέτρα που θα ισχύσουν για τις εταιρείες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό ζητούν από το Κράτος οι διοργανωτές πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στο υπόμνημα που απέστειλε προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεζυρόπουλο και τον διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. Γεώργιο Πιτσιλή ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργάνωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, που εκπροσωπεί όλους όσοι ασχολούνται με την διοργάνωση θεαμάτων – ακροαμάτων πανελλαδικά, κάνει λόγο για πολύ μεγάλη οικονομική ζημία και ζητοά την συμπαράσταση των αρμόδιων προκειμένου να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην εξαιρετικά δύσκολη αυτή συγκυρία.

«Οι επιχειρήσεις μας επλήγησαν οικονομικά από την ακύρωση εκατοντάδων προγραμματισμένων εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ξεκινώντας απ τις αποκριάτικες εκδηλώσεις μέχρι και για προγραμματισμένες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο 2020» υπογραμμίζουν και συμπληρώνουν»: «Παρακαλούμε όπως, στο πλαίσιο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/11-3-2020 τ.Α.) να ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου μας στις προβλεπόμενες διατάξεις της ως άνω Π.Ν.Π. ήτοι α) την αναστολή καταβολής του ΦΠΑ, β) την αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων και γ) την παράταση προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και δ) κάθε άλλη οικονομική ενίσχυση από οποιαδήποτε πηγή ή αιτία».

Είναι αλήθεια πως τον τελευταίο μήνα έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί δεκάδες καλλιτεχνικά θεάματα μεταξύ των οποίων ακριβές μουσικές και θεατρικές παραγωγές με πρωταγωνιστές καλλιτέχνες της πρώτης γραμμής. Το γεγονός μάλιστα ότι βρίσκεται στον αέρα και ο καλοκαιρινός προγραμματισμός, δεδομένου ότι ουδείς γνωρίζει πως θα εξελιχθεί η πανδημία στη χώρα μας, φέρνει τους διοργανωτές εκδηλώσεων σε ακόμα πιο δεινή θέση.

Αναστασία Κουκά – protothema.gr