Τη συμμορία των πέντε κακοποιών «βλέπουν» οι αστυνομικοί πίσω από δυο περιστατικά ληστείας με τραυματισμό και κλοπή

Τη συμμορία πέντε κακοποιών που έχουν γίνει πραγματικός εφιάλτης το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Αιτωλοακαρνανία, με αποκορύφωμα την αρπαγή του Α.Τ.Μ. από το νοσοκομείο του Αγρινίου, «βλέπουν» οι αστυνομικοί πίσω από δυο περιστατικά ληστείας με τραυματισμό και κλοπής, που έγιναν μέσα σε λίγη ώρα σε διαφορετικές περιοχές του νομού.

Τα ξημερώματα της τετάρτης, οι πέντε δράστες επιτέθηκαν σε μια νταλίκα που ήταν σταθμευμένη έξω από μια βιομηχανία γύψου στο Αιτωλικό, ακινητοποίησαν τον οδηγό χτυπώντας τον και, αφού ερεύνησαν την καμπίνα του οχήματος, εξαφανίστηκαν με ένα αγροτικό φορτηγάκι και με άδεια χέρια, μια και δεν βρήκαν χρήματα όπως περίμεναν. Ο Βούλγαρος οδηγός διακομίστηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου για τις πρώτες βοήθειες.

Το αγροτικό φορτηγάκι βρέθηκε αργότερα εγκαταλειμμένο στο Νεοχώρι Οινιάδων και διαπιστώθηκε ότι είχε χρησιμοποιηθεί και λίγο πριν από τη ληστρική επίθεση στην αρπαγή του κερματοδέκτη αυτόματου πωλητή καυσίμων ενός βενζινάδικου στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου. Οι ειδικοί της Εγκληματολογικής υπηρεσίας το έκαναν φύλλο και φτερό, αναζητώντας αποτυπώματα και γενετικό υλικό που μπορεί να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των δραστών.

Όλα δείχνουν ότι πίσω από τα δυο περιστατικά κρύβεται η σπείρα που δρα με ορμητήριο την περιοχή των Οινιάδων και τα μέλη της άρπαξαν στις 16 Οκτωβρίου από το Nοσοκομείο του Αγρινίου το Α.Τ.Μ. που είχε μέσα 40.000 ευρώ! Και τότε, οι δράστες χρησιμοποίησαν δύο κλεμμένα οχήματα, ένα αγροτικό και ένα Ι.Χ. μάρκας Toyota Starlet, τα οποία εγκατέλειψαν στην περιοχή της Κλεισούρας και ερευνήθηκαν από τους αστυνομικούς, χωρίς να βρεθούν αξιοποιήσιμα στοιχεία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το modus operandi των χθεσινών περιστατικών δείχνει ότι πρόκειται για την ίδια σπείρα που έχει αρπάξει πρόσφατα άλλον ένα αυτόματο πωλητή καυσίμων στην περιοχή Κεφαλόβρυσο και διέρρηξε ένα ΑΤΜ και το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στο Νιοχώρι και ένα σούπερ μάρκετ στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Μάνος Τσαγκαράκης – protothema.gr