Με το «καλημέρα» σε φουλ ρυθμούς μπήκε ο Βαγγέλης Μόρας και μάλιστα θέτει υποψηφιότητα ακόμη και για το αρχικό σχήμα του Παναιτωλικού ενόψει της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο.

Ο έμπειρος στόπερ άλλωστε έχει κάνει προετοιμασία με την Μπάρι και στην πρεμιέρα της Serie Β δεν αγωνίστηκε επειδή ήταν τιμωρημένος από πέρσι. Μάλιστα προορίζονταν για βασικός στην ιταλική ομάδα και είναι χαρακτηριστικό ;ότι μετά τις 20 Αυγούστου υπάρχουν δημοσιεύματα στην γειτονική χώρα που αναφέρουν πως ο Γκρόσο αναμένεται να του δώσει χρόνο συμμετοχής, καθώς βρέθηκε η «χρυσή τομή» και ο διεθνής άσος θα μείνει τελικά στη Μπάρι. Βέβαια στη πορεία προέκυψε το ενδιαφέρον του Παναιτωλικού, οπότε και η επιθυμία του Μόρα να επαναπατριστεί έγινε δεκτή από τον σύλλογό του.

Έτσι λοιπόν ο 36χρονος στόπερ έγινε κάτοικος Αγρινίου και από την πρώτη προπόνηση φάνηκε έτοιμος να γίνει ο «προπονητής» μέσα στο γήπεδο. Στο μίνι-διπλό όπου έπαιξε αποτυπώθηκαν οι ηγετικές του τάσεις, ενώ πολλές φορές καθοδηγούσε τους συμπαίκτες του στα «μετόπισθεν», κυρίως τους νεαρούς. Πήρε πρωτοβουλίες, «κατέβαζε» μπάλες και σε γενικές γραμμές έδειξε σαν να παίξει χρόνια στην ομάδα. Αυτόματα ο ρόλος του Μόρα στα «καναρίνια» αναμένεται να είναι… πολλαπλός.

Γιώργος Ντυμένος – gazzetta.gr