Ολοκληρώθηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας οι απολογίες των εννέα κατηγορούμενων για την υπόθεση της δολοφονίας του 23χρονου Αμερικανού φοιτητή τον Ιούλιο του 2017 στη Ζάκυνθο.

Σήμερα απολογήθηκε, μετά τη βίαιη προσαγωγή του, ο Σέρβος βασικός κατηγορούμενος, ο οποίος δεν είχε προσέλθει στη διαδικασία της δίκης τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως ανέφερε, ο 23χρονος Αμερικανός ήταν μεθυσμένος και αυτός προσπάθησε στην αρχή να τον πείσει να φύγει. Για το αντικείμενο που φαίνεται στο βίντεο με το οποίο χτύπησε τον άτυχο Αμερικανό υποστήριξε ότι ήταν τα κλειδιά από το μηχανάκι του.

Παραδέχθηκε, επίσης, ότι έδωσε δύο – τρία χτυπήματα στο θύμα, όταν αυτός είχε πέσει στο έδαφος. Αύριο αναμένεται η πρόταση του Εισαγγελέα για τις ποινές των κατηγορουμένων, ενώ την Πέμπτη θα αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

Στο δικαστήριο βρίσκονταν ξανά και οι γονείς του άτυχου 23χρονου, οι οποίοι επέστρεψαν προκειμένου να παραυρεθούν στο τέλος της δίκης και την έκδοση της απόφασης.

Ο 23χρονος Αμερικανός φοιτητής Μπακάρι Χέντερσον, δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 2017 στο Λαγανά Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα, ο φοιτητής από το Τέξας βρήκε τον θάνατο τα ξημερώματα της 7ης Ιουλίου 2017 στον Λαγανά, όταν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από ομάδα ατόμων, που τον κυνήγησε ύστερα από καβγά. Ο καβγάς, είχε ξεκινήσει νωρίτερα, με μια παρέα Σέρβων με αφορμή μια selfie. Ο άτυχος Μπακάρι δέχτηκε κλωτσιές και μπουνιές σε όλο του το σώμα και το κεφάλι με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά του.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα. Όλοι αρνούνται ότι είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν και υποστηρίζουν ότι σκοπό είχαν μόνο να τον εκφοβίσουν.

PatrasTimes.gr