Έφυγε το βράδυ της Τρίτης από τη ζωή ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Σπύρος Δούκας,  μετά από αδιαθεσία, προδομένος από την καρδιά του στα 90 του χρόνια.

Από το 1986 ως το 2011 είχε την ευθύνη για την έκδοση της «Πελοποννήσου» μαζί με την σύζυγό του Νανά και άφησε εποχή για το ήθος και την αξιοπρέπειά του, σφραγίζοντας την εφημερίδα αλλά και τις αναμνήσεις όσων είχαν τη τύχη να δουλέψουν μαζί του.

Ήταν εκ των ιδρυτικών μελών του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερερειακών Εφημερίδων.

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1928 και είχε παρασημοφορηθεί για τις υπηρεσίες του στην Πατρίδα ως έφεδρος αξιωματικός.

Με τη σύζυγό του δημιούργησαν το 2000, το Ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα», στη μνήμη της κόρης τους, με σκοπό τη χορηγία έργων ευποιίας και την προσφορά παντός είδους κοινωφελών υπηρεσιών προς την πατραϊκή κοινωνία.

Η δήλωση Μητσοτάκη για την απώλεια του Σπ. Δούκα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του ιστορικού εκδότη της «Πελοποννήσου» Σπύρου Δούκα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Σπύρος Δούκας σφράγισε την πορεία της «Πελοποννήσου» σε δύσκολα για τον Τύπο χρόνια και με το Ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στην αχαϊκή κοινωνία.

Κέρδιζε αμέσως όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά και διακρίθηκε για την ευσυνειδησία του και τη διάθεσή του να προσφέρει. Για αυτό άλλωστε και παρασημοφορήθηκε.

Στην οικογένειά του, αλλά και την οικογένεια της «Πελοποννήσου» που τόσο αγάπησε και ποτέ δεν εγκατέλειψε, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Φωτό: Menelaos Michalaros