Δεν κατάφερε. Η μάχη έτσι κι αλλιώς ήταν άνιση. Την έδωσε, όμως, και αυτή για αρκετούς μήνες. Ο Κυριάκος Λαζαρίδης, ο «Κερκ» για τους αθλητές και τους μυημένους στο δρομικό κίνημα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

Δυστυχώς μετά από πολύμηνη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο «Κερκ» Κυριάκος Λαζαρίδης, ο Μαραθωνοδρόμος-Μαχητής από τη Νάουσα έφυγε από κοντά μας σήμερα το πρωί στις 07:00 σε ηλικία 62 ετών.

Μέλος για πολλά χρόνια της Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθωνίου στον οποίο η παρουσία του έδινε κύρος και πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες με τις γνώσεις του.

Το τρέξιμο, ο Μαραθώνιος ήταν η ζωή του «Δεν μπορώ χωρίς τρέξιμο. Αν μου το κόψεις είναι σαν να με σκοτώνεις έλεγε… ενώ για τον Μαραθώνιο τόνιζε «Οταν τρέχεις σε Μαραθώνιο ανακαλύπτεις τον χαρακτήρα σου. Ο Μαραθώνιος θέλει να είσαι άνθρωπος χαμηλών τόνων. Να έχεις ψυχολογία. Να μην βιάζεσαι. Να είσαι τυχερός και να έχεις πείσμα. Αυτά ισχύουν τόσο για τον αγώνα, όσο και για την ίδια την προπόνηση»…

Είχε τρέξει πάνω από 50 μαραθωνίους στο εξωτερικό. Μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου από 1977-1985, συμμετείχε σε Βαλκανικούς αγώνες, Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Επίσης το 1983 και το 1984 ήρθε πρώτος στο Διεθνή Μαραθώνιο της Νυρεμβέργης με ρεκόρ διαδρομής και τις δυο χρονιές. Το 1988 μαζί με 4 ακόμη ειρηνοδρόμους κάλυψε τρέχοντας την απόσταση Αθήνα-Μόσχα 3000 χλμ. για την ειρήνη στη συνάντηση Reagan-Gorbachov.

Το ατομικό του ρεκόρ στον Μαραθώνιο ήταν 2:20.15 που το είχε πετύχει στο Μπάρσλει (Αγγλία) και αποτελούσε τότε Πανελλήνιο ρεκόρ.
Ο Κυριάκος νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε ίδρυμα αποκατάστασης στη Λάρισα μετά από οξύ ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη στη διάρκεια συμμετοχής του σε νυχτερινό αγώνα δρόμου 5χλμ στο κέντρο της Αθήνας στις 5 Ιουνίου 2016.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει τα ειλικρινή του Συλλυπητήρια στους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα ΕΟΣΛΜΑ-Υ

Ο Κυριάκος Λαζαρίδης, ο αγαπημένος μας KERK αφού έδωσε για οκτώ μήνες και δέκα ημέρες μια τεράστια μάχη έφυγε σήμερα το πρωί για την γειτονιά των Αγγέλων. Τεράστιος αθλητής και μεγάλος άνθρωπος. Σε όλη του τη ζωή προσπάθησε να μεταλαμπαδεύσει την μεγάλη του αγάπη για τον αθλητισμό. Διετέλεσε για 4 χρόνια μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας και εκπρόσωπος της στην οργανωτική επιτροπή του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Χάθηκε πρόωρα ενώ είχε ακόμη να προσφέρει πολλά. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) εκφράζουν την βαθειά τους θλίψη για την τεράστια απώλεια. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στον «ΕΥΚΛΗ» Ν Προαστίων και στον ΣΕΒΑΣ Νάουσας και σε όλο το δρομικό κίνημα που έχασε έναν καθοδηγητή και έναν άνθρωπο που άναβε την φλόγα του αθλητισμού όπου και αν βρισκόταν.

Καλό ταξίδι και καλή ξεκούραση μετά από την μάχη Κυριάκο μας.

Ο Α.Π.Σ. «Αθηναίοι Δρομείς» για τον Κερκ

Ένας μεγάλος αθλητής, ένας τεράστιος άνθρωπος έφυγε σήμερα από τη ζωή. Ο Κυριάκος Λαζαρίδης, ο δικός μας ΚΕΡΚ, έχασε την πολύμηνη μάχη με τη ζωή, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό σ’ ολόκληρο τον δρομικό χώρο, που υπηρέτησε με αξιοπρέπεια ως αθλητής και παράγων. Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Π.Σ. «Αθηναίοι Δρομείς» εκφράζουν τη βαθιά θλίψη και τη συμπαράστασή τους στους οικείους του καθώς και στους Συλλόγους «ΕΥΚΛΗ» Νοτίων Προαστίων και ΣΕΒΑΣ Νάουσας, όπου ο ίδιος ένιωθε σαν οικογένειά του.
Θα ζεις πάντα μέσα στις καρδιές μας, πολυαγαπημένε μας Κερκ.

Ο ΣΔΥΑ για την απώλεια του Κυριάκου Λαζαρίδη

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας (ΣΔΥΑ) εκφράζουν την βαθειά τους θλίψη για την απώλεια του Κυριάκου Λαζαρίδη. Ο Κυριάκος Λαζαρίδης υπήρξε ένας μεγάλος Αθλητής Δρομέας, Μαραθωνοδρόμος, πάνω από όλα όμως ήταν ένας ωραίος άνθρωπος.
To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας (ΣΔΥΑ) εκφράζει τα θερμά του Συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στο Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη του Συλλόγου Δρομέων ‘Ο Ευκλής ‘ Ν. Προαστείων, στον ΣΕΒΑΣ Νάουσας και σε όσους τον αγάπησαν.

Για το Δ/Σ του ΣΔΥΑ

Στη Νάουσα το τελευταίο αντίο

Η εξόδιος ακολουθία για τον Αγαπητό μας Κυριάκο Λαζαρίδη θα γίνει αύριο Πέμπτη 16/2/2017 και ωρα 15:00 από την Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου (Οδός Αγίου Δημητρίου 592 00) στην Νάουσα.

Ο «ΕΥΚΛΗΣ» Ν. Προαστείων θα αναλάβει τον συντονισμό της μεταφοράς με πούλμαν από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στην διοργάνωση του RUN THE LAKE, που είχε στόχο την στήριξη του Κυριάκου. Η απόφαση για την διάθεση των χρημάτων έγινε ομόφωνα και από τους τρεις φορείς ΕΥΚΛΗ Ν. Προαστείων, Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και της Λίμνης Βουλιαγμένης

Το Λεωφορείο θα αναχωρήσει 06:00 από τον Τερματικό Σταθμό του Μετρό στο Ελληνικό. Επιστροφή το βράδυ της ίδιας ημέρας.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να τηλεφωνήσουν στον κ. Μάνο Μαχαιράκη τηλ. 6977591568 μέχρι τις 17:00 σήμερα.

runnfun.gr