Ο Κυριάκος Θωμαΐδης αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ότι θα γίνει εισαγγελική έρευνα για πιθανές παρατυπίες της Ε.Ε.Α. στο θέμα της πολύκροτης υπόθεσης Π.Α.Ο.Κ. και Ξάνθης.

Παρέμβαση εισαγγελέα σχετικά με παρατυπίες στο θέμα της πολυιδιοκτησίας Π.Α.Ο.Κ. και Ξάνθης.

Την είδηση αποκάλυψε ο Κυριάκος Θωμαΐδης στον ΣΠΟΡ FM 94.6, τονίζοντας ότι η Εισαγγελέας, Σαπφώ Κατσανάκη θα πατήσει πάνω σε τρεις άξονες και σε έρευνα για το ενδεχόμενο να έχουν σημειωθεί τέσσερις παρατυπίες συνολικά.

Βεβαίως, πρώτα θα πρέπει να ανοίξουν τα δικαστήρια, τα οποία έχουν κλείσει λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Η κ. Κατσανάκη ελέγχει ποινικά την Ε.Ε.Α., έχοντας στην κατοχή της έναν ογκώδη φάκελο για τρεις λόγους.

1. Ο πρώτος λόγος είναι η χρονική διάρκεια της απόφασης, καθώς έγινε γνωστή λίγο πριν την έναρξη του Π.Α.Ο.Κ.-Βόλος για το πρωτάθλημα. Αυτή η παράμετρος απασχόλησε την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και την εποπτεύουσα του ηλεκτρονικού εγκλήματος, κ. Βιργινία Σακελλαροπούλου, που έστειλε επιβαρυντικά στοιχεία για την Ε.ΕΑ.. Η κ. Κατσανάκη διερευνά το τάιμινγκ της απόφασης, για υποκίνηση βίας και παράβασης καθήκοντος. Το αν, δηλαδή, κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα ανθρώπων επειδή ξεκινούσε σε λίγη ώρα ο αγώνας στην Τούμπα. Η Εισαγγελία ελέγχει αν πρόκειται για δόλο ή για αμέλεια.

2. Επιπλέον υπάρχει μηνυτήρια αναφορά του αντιπροέδρου της ΙΔΕΑΔ, Γιώργου Παναγόπουλου. που καταγγέλλει ότι το μέλος της Ε.Ε.Α. (και εισηγητής στην υπόθεση Π.Α.Ο.Κ. και Ξάνθης) Ηλίας Αρκούδης αποπειράθηκε να δωροδοκηθεί σε προηγούμενη υπόθεση. Η αναφορά έφτασε στα χέρια του. Η αναφορά έφτασε στα χέρια του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Βαγγέλη Ιωαννίδη, λίγες ημέρες την απόφαση της Ε.Ε.Α. για Π.Α.Ο.Κ. και Ξάνθη. Διερευνάται δηλαδή το ενδεχόμενο απόπειρας δωροληψίας.

3. Γίνεται έρευνα για την επίσκεψη της Ειρήνης Μαρούπα (μέλος Ε.Ε.Α.) στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα. Διότι στη συνέχεια κατέθεσε φάκελο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, που περιείχε στοιχεία προσωπικών δεδομένων, που εστάλησαν στη συνέχεια σε όλα τα μέλη της Επιτροπής. Μάλιστα, δόθηκαν και στους δικηγόρους της υπόθεσης. Ερευνά το ενδεχόμενο παραβίασης προσωπικών δεδομένων.