Πρόκειται για δύο σενάρια που έθεσε επί τάπητος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που ολοκληρώθηκε στις 16.00 το απόγευμα.

Εκλογές 2019: Δύο σενάρια που δείχνουν πρόωρες κάλπες

Το πρώτο σενάριο, όπως αναφέρει η Ελένη Καλογεροπούλου στο newsit.gr, είναι ο πρωθυπουργός -σε περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος πραγματοποιήσει την “απειλή” του και αποχωρήσει από την κυβέρνηση- να ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, προκειμένου να φτάσει η κυβέρνησή του μέχρι τις 26 Μαΐου και να στηθούν κάλπες μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές.

Εάν συμβεί αυτό, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης πριν την συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή για κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Εκλογές 2019: Κάλπες στις 17 Μαρτίου

Το δεύτερο σενάριο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κα Καλογεροπούλου, αφορά τον προβληματισμό του Αλέξη Τσίπρα να μην “χρεωθεί” την πρόκληση ρωγμών σε τρία κόμματα (Ποτάμι, ΑΝ.ΕΛ. και Ένωση Κεντρώων) προκειμένου να παραμείνει ο ίδιος στην κυβέρνηση.

Εάν τελικά ο κ. Τσίπρας αποφασίσει να μην ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, τότε όλα δείχνουν πως οι εκλογές θα έρθουν πολύ νωρίτερα.

Πιθανότερη ημερομηνία να στηθούν κάλπες είναι η 17η Μαρτίου.

pagenews.gr