Στην Αθήνα θα βρεθεί ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα κατά την παρουσίαση των χειμερινών οικονομικών προβλέψεων για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο Επίτροπος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα προσπαθήσει να βοηθήσει, όπως είπε, στην επανεκκίνηση των συζητήσεων για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης.

Ο κ. Μοσκοβισί στις δηλώσεις του τόνισε ότι η Ελλάδα κατέγραψε σημαντική υπεραπόδοση σε σχέση με τα οικονομικά της μεγέθη και αναμένει πρωτογενές πλεόνασμα 2 μονάδων του ΑΕΠ το 2016. Σημείωσε ότι είναι βέβαιος πως παραμένει εντός τροχιάς για την επίτευξη του στόχου του 3,5% για το 2018.

Οι δημοσιονομικοί στόχοι έχουν ξεπεραστεί σημαντικά είπε ο Επίτροπος και εξήγησε ότι “για αυτό το λόγο εργαζόμαστε εντατικά” για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Ολοκλήρωση της αξιολόγησης εγκαίρως»

Εξάλλου, την ελπίδα της Κομισιόν για ολοκλήρωση της αξιολόγησης εγκαίρως για το eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου εξέφρασε ο Πιέρ Μοσκοβισί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο η Ελλάδα έχει κάνει προσπάθειες και μεταρρυθμίσεις, με τα αποτελέσματα να είναι ήδη ορατά, με τις μεταρρυθμίσεις να αποδίδουν καρπούς και τώρα πρέπει και οι εταίροι της Ελλάδας να πρέπει να πράξουν αναλόγως.

“Είναι ζωτικής σημασίας να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια ώστε να μην δημιουργήσουμε εκ του μηδενός μια νέα κρίση εν μέσω διαδικασίας αποκατάστασης της οικονομίας στην Ελλάδα”, σημείωσε ο Μοσκοβισί, που θύμισε σε σχέση με τα δημοσιονομικά στοιχεία η δουλειά με το ΔΝΤ συνεχίζεται αλλά οι μελλοντικές αποφάσεις για την Ελλάδα δεν θα πρέπει να βασίζονται σε απαισιόδοξα σενάρια.

Θάνου Αθανασίου – real.gr