Το 2018 ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος συμπλήρωσε 100 χρόνια από την ίδρυσή του, εκατό χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας και ουσιαστικής προσφοράς στις επιχειρήσεις της Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος για την ανάπτυξη της περιφερειακής βιομηχανίας. Σήμερα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος εκπροσωπεί το σύνολο σχεδόν της μεταποιητικής δραστηριότητας του γεωγραφικού χώρου ευθύνης του και αποτελεί έναν από τους πέντε (5) Περιφερειακούς Συνδέσμους της χώρας, με μέλη πάνω από 230 βιομηχανίες.

Για την συμπλήρωση των 100 χρόνων λειτουργίας του Συνδέσμου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το Δ.Σ. αποφάσισε να διοργανώσει μια σειρά από εκδηλώσεις για να τιμήσει την επέτειο αυτή. Μεταξύ αυτών θα είναι και η έκθεση της μεταποιητικής – βιομηχανικής ιστορίας της περιοχής, η οποία θα παρουσιαστεί στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας από 1η έως 30 Νοεμβρίου 2018.

Για τις ανάγκες της έκθεσης και προκειμένου να συγκεντρωθούν και να ετοιμασθούν τα διάφορα εκθέματα, παρακαλούνται όλοι οι φορείς επιχειρηματικοί, επιστημονικοί, πολιτιστικοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, καθώς και επιχειρήσεις που διατηρούν παλαιά εργαλεία ή μηχανήματα, μεμονωμένοι συλλέκτες που διαθέτουν ιδιωτικές συλλογές και όλοι όσοι θα ήθελαν να συμβάλουν με συναφές συλλεκτικό υλικό από το οικογενειακό ή προσωπικό και επιχειρηματικό αρχείο (έγγραφα, παλαιές μετοχές, φωτογραφίες, συσκευασίες προϊόντων, μικρών διαστάσεων μηχανολογικό εξοπλισμό, διαφημιστικό υλικό της εποχής, αφίσες κ.λ.π. και οτιδήποτε ενδιαφέρον που θα είχε αξία και σημασία να εκτεθεί) να ανταποκριθούν στο κάλεσμα.

Το ΔΣ του Συνδέσμου ευχαριστεί εκ των προτέρων και παρακαλεί τους ενδιαφερόμενους καθώς και τις επιχειρήσεις που διαθέτουν σχετικό υλικό να έρθουν σε επαφή με την κ. Ελένη Μπενέκη (τηλ. 210 3418062, 6974749291), επιμελήτρια της σχετικής έκθεσης για τα πρακτικά ζητήματα του δανεισμού του πρωτότυπου υλικού ή/και αντιγράφων με τα οποία θα συμβάλουν στη διοργάνωση της έκθεσης.

«Θα θέλαμε επίσης να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα τηρηθούν όλες οι σχετικές προϋποθέσεις δανεισμού, συντήρησης και έκθεσης των τεκμηρίων καθώς επίσης και της ασφαλούς επιστροφής τους», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα γραφεία του Συνδέσμου με την κα Ρεγγίνα Κυριαζή και την κα Κων/να Κάσδαγλη.

Τηλ: 2610620815 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 – 16:00.

thebest.gr