Σάλος έχει προκληθεί με την Ελληνίδα – Barbie – επιστήμονα – εργαζόμενη (;) στη NASA, Ελένη Αντωνιάδου. Από χτες έχει ξεσπάσει ένας διαδικτυακός πόλεμος για το κατά πόσο εργάζεται στη NASA.

Όλα ξεκίνησαν από την προ ημερών βράβευση της Ελένης Αντωνιάδου, από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο πλαίσιο των βραβείων, «Επιχειρηματικά Βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος».

Μάλιστα η υπουργός Παιδείας, είχε κάνει μία εκτενή ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Fcebook αποθέωσε την Ελένη Αντωνιάδου, συγκεκριμένα η κ. Κεραμέως ανέφερε:

«”Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι”. Απονέμοντας στην Eleni Antoniadou, που διαπρέπει στη NASA, ειδική στους τομείς της Αναγεννητικής Ιατρικής και της Βιοαστροναυτικής, βραβείο προσφοράς στην επιστήμη και τον άνθρωπο, στο πλαίσιο των 1ων επιχειρηματικών βραβείων Θαλής ο Μιλήσιος. Το πάθος της για την επιστήμη μας εμπνέει και μας γεμίζει αισιοδοξία».

Μετά από αυτή την ανάρτηση ξεκίνησε ένας «πόλεμος», αναφορικά με την σχέση της Ελένης Αντωνιάδου με την ΝΑSΑ, με αφορμή την ανάρτηση που έκανε ο αναπληρωτής καθηγητής του πανεπιστημίου του Παρισιού Paris Diderot, Κώστας Μπουγιούκος, να δηλώνει ότι η Ελένη Αντωνιάδου δεν έχει δουλέψει ποτέ για την ΝΑSA και ότι απλώς έχει παρακολουθήσει ένα summer camp. Επίσης ότι δεν έχει βραβευτεί από την NASA, ενώ επισημαίνει ότι η κ. Αντωνιάδου δεν κάνει έρευνα στην αναγεννητική ιατρική.

 

Διευκρινήσεις για το βραβείο:

Διευκρινίσεις δόθηκαν από τους διοργανωτές για το βραβείο που δόθηκε στην Ελένη Αντωνιάδου, στο πλαίσιο των επιχειρηματικών βραβείων στη Θεσσαλονίκη, το οποίο απένειμε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σχετικά με τα σχόλια που έχουν αναρτηθεί στα social media σχετικά με το τιμητικό βραβείο που δόθηκε στην Ελένη Αντωνιάδου, στο πλαίσιο της τελετής απονομής των επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος», οι διοργανωτές των βραβείων επιθυμούν να διευκρινίσουν τα εξής:

«Τιμήσαμε την Ελένη Αντωνιάδου, με βάση το βιογραφικό της, ως μια νέα Ελληνίδα ερευνήτρια από τη Θεσσαλονίκη, που έχει διακριθεί στο εξωτερικό. Στο πρόσωπό της τιμήσαμε τους νέους Ελληνες επιστήμονες που διαπρέπουν στον τομέα τους. Είναι αυτονόητο ότι η επιλογή της κυρίας Αντωνιάδου, όπως και των άλλων βραβευθέντων, έγινε αποκλειστικά από τους διοργανωτές των βραβείων. Από την Υπουργό Παιδείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, η οποία μας τίμησε με την παρουσία της, ζητήσαμε απλώς να απονείμει το βραβείο, όπως ακριβώς ζητήσαμε και από άλλους παρισταμένους Υπουργούς την απονομή άλλων αντίστοιχων βραβείων».

 

Η ίδια η Ελένη Αντωνιάδου αποφάσισε να απαντήσει στους επικριτές της με ανάρτηση της στο Facebook, όπου αναφέρει:

«Μικρά βήματα στον χώρο της έρευνας γίνονται με συνεχή προσπάθεια, επιμονή και υπομονή. Κάθε μέρα συνεχίζω να μαθαίνω με συμμετοχή σε απλά ή πιο σύνθετα πρότζεκτ, σαν αυτό της τεχνητής νοημοσύνης στη ΝΑΣΑ που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό. Παράλληλα, όπως είπα πριν μερικές μέρες στη βράβευση στη Θεσσαλονίκη χρειάζονται να περάσουν δεκαετίες μόχθου, προσπάθειας, αποτυχιών και ίσως κάποιων επιτυχιών για να μπορείς να ελπίζεις ότι θα συνεισφέρεις ουσιαστικά ένα μικρό λιθαράκι στην επιστήμη. Εμένα ο στόχος μου ποτέ δεν ήταν να ανταγωνιστώ ακαδημαϊκούς ή να συγκρίνω τα πρώτα μου βήματα στην επιστήμη ως νέα ερευνήτρια με άτομα τα οποία είναι στο χώρο πολλές δεκαετίες. Εξάλλου το σημαντικό είναι να δουλεύεις πάντα συνεργατικά, βοηθώντας τους συνανθρώπους σου να πάνε επίσης ένα βήμα πιο πάνω και όχι ένα βήμα πιο κάτω».

Χτες αργά το βράδυ, και μετά την ανάρτηση – απάντηση της κ. Αντωνιάδου, ο καθηγητής κ. Βουγιούκος συνέχισε την επίθεση προς το πρόσωπό της κατηγορώντας την μέχρι και για πλαστογραφία. «Και εγώ με τη σειρά μου λοιπόν να πω ότι δεν θα ήθελα να κάνω άλλη δημόσια ανάρτηση για το θέμα, αλλά επειδή είδα ότι η κα Αντωνιάδου επέμεινε, με ένα λιγάκι πιο σεμνό τρόπο οφείλω να ομολογήσω, αλλά επέμεινε ότι έχει ‘βραβευτεί’ από τη ΝΑΣΑ και εξακολουθεί να λέει ότι ‘δουλεύει’ εκεί, απλά θα παραθέσω την απάντηση ενός καλού ανθρώπου που βρήκα στο ΦΒ και νομίζω ότι κλείνει και το τελευταίο κεφάλαιο του ψέματος της κα Αντωνιάδου… η οποία έστω και πιο σεμνά, εξακολουθεί να ψεύδεται και να παραποιεί!

Ακολουθεί η ανάρτηση:

dikaiologitika.gr