Μόλις 13 ετών και χάθηκε στις φλόγες… Ο Δημήτρης Αλεξόπουλος, τον οποίο εναγωνίως έψαχνε ο πατέρας του με εκκλήσεις για βοήθεια και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επιβεβαιώθηκε πως είναι νεκρό.

Ο 13χρονος Δημήτρης Αλεξόπουλος και η γιαγιά του βρίσκονταν στο Κόκκινο Λιμανάκι, στο Μάτι, το απόγευμα της καταστροφικής φωτιάς στην Αττική. Από τότε, τα ίχνη τους έχουν χαθεί και το Χαμόγελο του Παιδιού εξέδωσε Amber Alert.

Με ανακοίνωσή του, όμως, το απόγευμα του Σαββάτου 28.08.2018, το Χαμόγελο μεταφέρει τα τραγικά νέα:

«Στις 28/7/2018, στις 15:00 ενημερωθήκαμε από την μητέρα του Δημήτρη Αλεξόπουλου ότι ο γιος της ο οποίος αγνοούνταν από το Μάτι Αττικής, ταυτοποιήθηκε ως νεκρός ανάμεσα στα δεκάδες θύματα της φονικής πυρκαγιάς.

Εξ’ αρχής τα δεδομένα μαρτυρούσαν ότι πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητική εξαφάνιση καθώς δεν υπήρχαν σαφή στοιχεία που να συνηγορούν στο αντίθετο. Οι έρευνες του Πυροσβεστικού Σώματος κατέληξαν στην τραγική είδηση και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας.

«To Χαμόγελο του Παιδιού» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγοριού και θα βρίσκεται κοντά τους σε οτιδήποτε άλλο χρειαστούν.

Δημήτρης Αλεξόπουλος

Με ανακοίνωσή του, το Χαμόγελο του Παιδιού αναφέρεται και στην τραγική είδηση της ταυτοποίησης των σορών των δίδυμων κοριτσιών, Σοφίας και Βασιλικής Φιλιπποπούλου…

Οι ελπίδες για το θαύμα πριν την επιβεβαίωση της τραγωδίας…

Ο πατέρας του 13χρονου αγοριού αναγνώρισε τις προηγούμενες ημέρεςτον γιο του μια θολή, όπως είπε στο newsit.gr, φωτογραφία που είδε στο internet. Όπως είπε, εκείνη την ημέρα το παιδί φορούσε κόκκινη μπλούζα και η γιαγιά του ένα φόρεμα με μοβ και πράσινα χρώματα.

Με βάση την περιγραφή που έδωσε, άτομα με αυτά τα ρούχα εμφανίζονται και σε φωτογραφίες που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook ο χρήστης Νίκος Καλογερίκος. Φωτογραφίες από την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι είχαν φτάσει στην παραλία, στο Κόκκινο Λιμανάκι, και προσπαθούσαν να σωθούν.

Το απόγευμα της «μαύρης» Δευτέρας, ο 13χρονος Δημήτρης ήταν στην παραλία στο Μάτι με τη γιαγιά του, τον παππού του και τον θείο του. Όλοι τους μπήκαν στο αυτοκίνητο του τελευταίου για να μετακινηθούν προς τη θάλασσα και να σωθούν.

Ο Αναστάσιος Αλεξόπουλος περιέγραφε, μιλώντας στις 27.07.2018 στο newsit.gr, πως δεν είχε κανένα νέο από τον γιο του, τους παππούδες του και τον θείο του παιδιού που ήταν όλοι μαζί το μοιραίο απόγευμα. «Κατέβηκαν να διαφύγουν από τις φωτιές από τη λεωφόρο Μαραθώνος 28. Έχω μια φωτογραφία, η οποία είναι θολή βέβαια από κάποιον που ήταν στην παραλία εκείνη τη μέρα της φωτιάς και μοιάζει να είναι το παιδί και η γιαγιά», έλεγε.

Δυστυχώς, κανείς από τους τέσσερις δεν είχε μαζί του κινητό και δεν επικοινώνησαν για να ξέρουν οι δικοί τους που είναι. «Πιστεύουμε ότι ίσως να ήταν κάποιοι εκεί στην παραλία στις 8 στο Κόκκινο Λιμάνι που να τους ήξεραν. Η γιαγιά φορούσε ένα φόρεμα με μοβ πράσινο και το παιδί μια κόκκινη μπλούζα», τόνιζε, ο κ. Αλεξόπουλος ελπίζοντας να συμβεί ένα θαύμα…

Κάτι που δυστυχώς δεν έγινε, με έναν ακόμη τραγικό επίλογο να γράφεται…

Καλό Παράδεισο Δημήτρη…