Ένας ενεργός πολίτης στην Ευρυτανία πίσω από δύο αναπτυξιακά έργα Εντύπωση μας έκανε το γεγονός όταν πληροφορηθήκαμε ότι στην πρόσφατη διάσωση της ξακουστής γέφυρας Μανώλη από το υπουργείο Πολιτισμού όσο και στην επικείμενη εγκατάσταση φωτισμού στην παγκοσμίου φήμης γέφυρας Τατάρνας είναι ένας ενεργός πολίτης,που διαμένει μόνιμα στο Αγρίνιο και με καταγωγή και από Ευρυτανία ο Γρηγόρης Φέρρας.

Είχαμε συνηθίσει να «ακούμε» έργα φορέων αυτοδιοίκησης,κρατικού φορέα γενικότερα αλλά όχι έργα πολιτών. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, ο Γρηγόρης Φέρρας ίδρυσε πριν μερικά χρόνια τον σύλλογο φίλων γέφυρας Μανώλη έναν φορέα με πολλούς οπαδούς με σκοπό την διάσωση της ιστορικής γέφυρας Μανώλη, μιας γέφυρας 360 ετών.

Αποτέλεσμα ήταν ο κ. Φέρρας κατάφερε να αφυπνίσει τον κρατικό μηχανισμό και με το σάλο που δημιουργήθηκε να κοντεύει σήμερα να ολοκληρωθεί η διάσωση της ιστορικής γέφυρας με εργασίες αντιστήριξης στα βάθρα και σε βάθος χρόνου να οδεύουν στην πλήρη αναστήλωση.

Η πρωτοβουλία του κ. Φέρρα δεν σταμάτησε μόνο εκεί αφού φρόντισε ταυτόχρονα να ενεργοποιηθεί και μία άλλη πρωτοβουλία αυτής του φωτισμού της παγκόσμιου φήμης γέφυρα Τατάρνας.

Έστειλε προσωπική επιστολή στην ηγεσία της Δ.Ε.Η.,και φρόντισε πρωτίστως να ενημερώσει Δήμους και Περιφέρειες προωθώντας και εκεί επιστολές του.

Πρότεινε στην Δ.Ε.Η. να αναλάβει εξ’ολοκλρου το έργο ούτως ώστε να παρακαμφθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες αφού η γέφυρα Τατάρνας ανήκει σε δυο νομούς (Αιτωλοακαρνανίας – Ευρυτανίας),σε δύο Δήμους (Αγράφων-Αμφιλοχίας) και σε δυο Περιφέρειες (Στερεάς Ελλάδας – Δυτικής Ελλάδας).

Τελικά μήπως όλοι εμείς θα πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του μπας και σωθεί αυτή η χώρα;

agrafanews.gr