Μεταξύ των γενικών γραμματέων που ανακοινώθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου είναι και ο Ευάγγελος Αγγελος Κυριαζόπουλος που αναλαμβάνει ως Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο νέος Γραμματέας πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Πάτρα, καθώς ο πατέρας του είχε μετατεθεί στην πόλη και ως μαθητής φοίτησε στο 7ο Λύκειο (συγκρότημα Τεμπονέρα).

Ο νέος Γενικός Γραμματέας Ευάγγελος Αγγελος Κυριαζόπουλος  

Μια απίστευτη σύμπτωση

Να σημειωθεί πως ο κ. Κυριαζόπουλος παραλαμβάνει την Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας από τον επίσης πατρινό , δικηγόρο, Διονύση Τεμπονέρα , γιό του δολοφονηθέντος καθηγητή, το όνομα του οποίου δόθηκε στο σχολικό συγκρότημα που φοίτησε ο νέος Γενικός Γραμματέας.

Ο Ευάγγελος Κυριαζόπουλος είναι Οικονομολόγος με Master από το Τμήμα Maritime Studies του College of Cardiff (Wales). Είναι κάτοχος διδακτορικού με γενικό θέμα «Λιμένες, Χωροταξία και Περιφερειακή Ανάπτυξη», ενώ εκπονεί μεταδιδακτορική διατριβή στη «Θαλάσσια Χωροταξία» στο Πάντειο.

Έχει εκτελέσει χρέη Διδάσκοντος στη Σχολή Ευελπίδων και τη Δημόσια Διοίκηση του Παντείου, ενώ συμμετέχει ως Διδάσκων σε 3 μεταπτυχιακά προγράμματα. Έχει διδάξει ναυτιλιακά, logistics και χωροταξία στο Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης καθώς και σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, ΚΕΚ και κολέγια.

Στον ιδιωτικό τομέα έχει εργαστεί στους τομείς της ναυτιλιακής έρευνας, της ναυτιλίας, των τραπεζών και της ναυτιλιακής δημοσιογραφίας.

Επίσης, έχει εργαστεί ως Ειδικός Επιστήμονας στην Δ/νση Χωροταξίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και επιστημονικός σύμβουλος στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Υπήρξε ειδικός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τα τελευταία 4 χρόνια υπηρετεί στον Δήμο Γαλατσίου ως Γενικός Γραμματέας. Έχει πλήθος επιστημονικών και άλλων δημοσιεύσεων, έχοντας, μεταξύ άλλων, ειδικό ενδιαφέρον σε θέματα ναυτικής παράδοσης.

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Διονύσης Τεμπονέρας

tempo24.news