Ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής από την Π.Ε.Ε.Π.Σ. για το θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη

Τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής ενημέρωσε την Δευτέρα 2/12, με αφορμή την 5η Δεκεμβρίου «Ημέρα του Εθελοντή Πυροσβέστη», η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, δια μέσω του Προέδρου της Σεραφείμ Τσιουγκρή, παρουσία και του Αντιπροέδρου Δημητρίου Ζέρβα, αναφορικά με τον θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη.

Στη δίωρη συνεδρίαση τα Μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν αναλυτικά για την παγκόσμια ιστορία του θεσμού, την πορεία του στην Ελλάδα, το έργο των Ελλήνων Εθελοντών Πυροσβεστών αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και παρέλαβαν πολυσέλιδο σχετικό υπόμνημα.

Οι κ.κ. Βουλευτές στις τοποθετήσεις τους εξήραν, αναγνώρισαν και συνεχάρησαν τους Εθελοντές Πυροσβέστες για την μακροχρόνια ανιδιοτελή προσφορά τους και εξέφρασαν τη θέληση να στηρίξουν το θεσμό και τον Εθελοντή Πυροσβέστη στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων και της ικανοποίησης των αιτημάτων τους με κυρίαρχο αυτό της χορήγησης Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Η Π.Ε.Ε.Π.Σ. ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και τα Μέλη της Επιτροπής για την υποστήριξη και το έντονο ενδιαφέρον τους, δίνοντας την ευκαιρία να γίνει ευρέως γνωστό στην Εθνική Αντιπροσωπεία το έργο του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, τιμώντας παράλληλα με αυτόν το τρόπο και την Ημέρα του Εθελοντή Πυροσβέστη.