Να προωθήσουν την οικονομική συνεργασία μεταξύ των χωρών τους σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του ενεργειακού και της αεροναυπηγικής αεροσκαφών στην πολιτική αεροπορία, συμφώνησαν ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα οι δύο πρόεδροι.

Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρεται ότι ο Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ επαίνεσαν την βοήθεια που παρείχαν η μία χώρα προς την άλλη κατά την διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος της Κίνας, σε δηλώσεις που έκανε μετά την τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, τις οποίες μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρει ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Ρωσία στο ζήτημα της παρασκευής εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ο Κινέζος πρόεδρος επισήμανε επίσης ότι η πρόσφατη ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση επιβεβαίωσε την υποστήριξη της ρωσικής κυβέρνησης από τον λαό και πως η Κίνα τάσσεται υπέρ του να συνεχίσει η Ρωσία την πολιτική που ασκεί και η οποία λαμβάνει υπ’ όψιν τις εθνικές ιδιομορφίες και να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο χωρών, ο Κινέζος πρόεδρος είπε ότι το Πεκίνο και η Μόσχα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τη συνεργασία τους στον τομέα των καινοτόμων και προηγμένων τεχνολογιών και πως πρέπει να συνεχίσουν την καρποφόρα συνεργασία τους και στις συνθήκες της πανδημίας.

newsbeast.gr