937fm
Αρχική » Πολιτική » Βουλή » Ένταση για την Α.Σ.Ο.Ε.Ε. – Κεραμέως: Έκοψαν την πόρτα με αλυσοπρίονο – Μάρκου: Και καλά έκαναν
Ένταση για την Α.Σ.Ο.Ε.Ε. – Κεραμέως: Έκοψαν την πόρτα με αλυσοπρίονο – Μάρκου: Και καλά έκαναν

Ένταση για την Α.Σ.Ο.Ε.Ε. – Κεραμέως: Έκοψαν την πόρτα με αλυσοπρίονο – Μάρκου: Και καλά έκαναν

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η ένταση που προκάλεσε η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. 

Η παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως από τη μία και από την άλλη του τέως υπουργού Νίκου Φίλη ο οποίος χθες ήταν παρών στα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, πυροδότησε το κλίμα. Οι δυο τους αντιπαρατέθηκαν σε υψηλότατους τόνους, ενώ τα πράγματα κινδύνευσαν να εκτραχυνθούν όταν ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κώστας Μάρκου, απαντώντας στη μομφή της κας Κεραμέως πως κάποιοι έκοψαν με αλυσοπρίονο τα δεσμά στην κεντρική είσοδο του πανεπιστημίου, φώναξε, “και καλά έκαναν”.

Το κλίμα στη συνεδρίαση της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων θερμάνθηκε εξ αρχής όταν ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νίκος Φίλης εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη χθεσινή επέμβαση των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο λέγοντας ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης κάνει κουμάντο και στα πανεπιστήμια.

Η υπουργός Παιδείας έλαβε τον λόγο και εγκάλεσε τον κ. Φίλη και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για το ότι, ενώ η επίθεση στο γραφείο της με μπογιές και απειλητικά μηνύματα  έγινε την περασμένη Παρασκευή, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει βρει ακόμα μια λέξη καταδίκης.

Βεβαίως την καταδικάζουμε την επίθεση στο γραφείο της κ. Κεραμέως. Μας ενοχλεί. Χθες όμως είχαμε τραυματισμούς φοιτητών. Ελαφρύ πλημέλλημα ήταν. Πταίσμα.Το καταδικάζουμε κι αυτό.Την εισβολή στα πανεπιστήμια όμως την καταδικάζετε ή κάνει κουμάντο στα πανεπιστήμια ο Χρυσοχοΐδης;” είπε ο κ. Φίλης.

Η κα Κεραμέως πήρε ξανά τον λόγο: “Είπε ο κ. Φίλης επί λέξει. Πρόσχημα η επιχείρηση της Κυριακής. Πρόσχημα οι εκκαθαρίσεις των πανεπιστημίων. Κύριε Φίλη διαβάσατε την ανακοίνωση της αστυνομίας; Διαβάσατε τι βρέθηκε; Κράνη, κοντάρια, γάντια, κουκούλες, διαρρηκτικά εργαλεία. Όσα βρέθηκαν εκεί ήταν η πλέον τρανή απόδειξη της αναγκαιότητας για τη ρύθμιση του ασύλου.  Είναι η τρανή απόδειξη ότι δεν επιτρέπεται τα πανεπιστήμιά μας να είναι ορμητήρια βίας ή ανομίας. Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι η λαλίστατση κατά τα άλλα αξιωματική αντιπολίτευση δεν είχε κουβέντα να πει την Κυριακή για το ότι βρέθηκε τέτοιος εξοπλισμός σε πανεπιστμιακό ίδρυμα.

Κουβέντα για τα απειλητικά μηνύματα σε μένα. Αλλά όλως τυχαίως χθες ξαφνικά βρέθηκαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρώην υπουργοί εκεί” είπε η κα Κεραμέως χαρακτηρίζοντας ως δυσμενή τη θέση του κ. Φίλη λόγω των αποδοκιμασιών που δέχτηκε από τους φοιτητές. “Είστε με τον φοιτητή; Εσείς τους λέτε τρομοκράτες και στείλατε τα ΜΑΤ” απάντησε ο κ. Φίλης.

Η κα Κεραμέως προχώρησε ένα βήμα παρακάτω κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι επί 4,5 χρόνια υπέθαλπε τέτοιες  συμπεριφορές και ότι χθες στελέχη της επέλεξαν να πάνε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο για να πυροδοτήσουν ένταση.

Όλα αυτά κατά τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι φυσιολογικά. Εδώ φαίνεται η διαφορά μας. Για τη Ν.Δ. το να βρίσκονται κράνη, πέτρες, μάρμαρα είναι αδιανόητο και καταδικαστέο, για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τον κ.Φίλη είναι κοινωνικό φαινόμενο μπαχαλάκηδων” είπε η υπουργός.

Εμένα δεν με ενοχλεί η δημοκρατία. Μίλησα μαζί τους. Με άκουσε. Αυτή είναι η δημοκρατία. Τους είπα ότι το φοιτητικό και το κίνημα δεν έχει ιδιοκτήτες και ότι ο εχθρός είναι ένας: ο κυβερνητικός αυταρχισμός” είπε ο κ. Φίλης υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ έφερε την ιστορία “νόμος και τάξη” για να εκτρέψει τη δημόσια συζήτηση από το προσφυγικό και το σκάνδαλο της Νοβάρτις.

Κύριε Φίλη ξέρετε ότι με αλυσοπρίονο έσπασαν την πόρτα εισόδου;” ρώτησε η κα Κεραμέως. “Και καλά έκαναν” φώναξε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κώστας Μάρκου, καθηγητής στην Ιατρική Πατρών προκαλώντας έντονες αντιδράσεις μελών της επιτροπής.

Του Γιώργου Λυκουρέντζου – real.gr