«Εορτές Εξόδου 2020»: Εορτασμός λιτός και συμβολικός στην Ι.Π. Μεσολογγίου

Το Μεσολόγγι στολίζεται, ο Δήμος προετοίμασε ένα πλαίσιο δράσεων, τι θα γίνει μέχρι το Σάββατο – Κ. Λύρος: Δεν διανοούμαστε να μην τιμήσουμε τους νεκρούς.

Με φανερή ικανοποίηση η τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου, μπολιασμένη με την ανυπέρβλητη θυσία των προγόνων μας 194 χρόνια πριν, υποδέχθηκε τις πρωτοβουλίες του δήμου για τον φετινό εορτασμό της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του είχαν όλες τις προηγούμενες ημέρες συνεχείς συσκέψεις για να προσπαθήσουν να αποδώσουν το πνεύμα και τον συμβολισμό των Γιορτών Εξόδου σε εποχές… κορωνοϊού και αυστηρότατων περιορισμών. Πρόκειται για εγχείρημα διόλου εύκολο καθώς έπρεπε να συγκεραστεί η φυσική ανάγκη και επιθυμία του κόσμου να σταλούν τα μηνύματα της Εξόδου, αλλά όλα αυτά χωρίς πομπές, εκδηλώσεις και οτιδήποτε απαιτεί φυσική παρουσία.

«Εμείς οι Μεσολογγίτες δεν διανοούμαστε να μην τιμήσουμε τους νεκρούς μας φέτος. θα «γιορτάσουμε» με τρόπο λιτό και θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε το μήνυμα των Ελεύθερων Πολιορκημένων όχι μόνο γιατί είναι χρέος και ύψιστη τιμή για εμάς, αλλά και για έναν επιπρόσθετο λόγο. Οι συνθήκες που βίωσαν οι πρόγονοί μας κατά τον καιρό της Εξόδου, δεν έχουν μέτρο σύγκρισης με αυτές που ζούμε σήμερα.

Βάσω Βήττα – Εφημερίδα ΑΙΧΜΗ – aixmi-news.gr