Συνολικά συνελήφθησαν 11 άτομα έπειτα από παράλληλες επιχειρήσεις της Οικονομικής Αστυνομίας σε Κρήτη και Αττική. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο φερόμενος Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος είχε την “βάση” του στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο.

Μάλιστα ο φερόμενος Αρχηγός είναι γνωστός αθλητής του bodybuilder και για το λόγο αυτό είχε καταφέρει να έχει πρόσβαση στους χώρους γύμνασης αθλητών του bodybuilding, ενώ εμπλεκόμενος φέρεται στην συγκεκριμένη συμμορία και στέλεχος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας bodybuilding, ο οποίος κατηγορείται πως χορηγούσε σε αθλητές αυτά τα παράνομα σκευάσματα, έναντι βέβαια αμοιβής. Μάλιστα ο ίδιος διατηρούσε και γραφείο τελετών.

Όπως προέκυψε από τις πολύμηνες έρευνες των Αστυνομικών της Οικονομικής Αστυνομίας, ο φερόμενος αρχηγός της σπείρας έκανε παράνομες εισαγωγές αναβολικών φαρμάκων από την Κίνα και την Πολωνία, αλλά και πρώτες ύλες για την παρασκευή ανάλογων σκευασμάτων.

Όταν παραλάμβανε τις παραγγελίες που είχε κάνει μέσω διαδικτύου παρασκεύαζε εκ νέου αναβολικά, σε ειδικό κρυφό εργαστήριο που είχε εγκαταστήσει σε περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης.

Μάλιστα διαφήμιζε τα προϊόντα του σε ειδικές ιστοσελίδες, αναφέροντας πως πρόκειται για εγκεκριμένα φάρμακα που μειώνουν τις ανεπιθύμητες αντιδράσεις, από την χρίση αναβολικών !!!

Παράλληλα και λόγο της ενασχόλησής του με το συγκεκριμένο άθλημα και των επαφών που είχε καταφέρει να αναπτύξει, ακόμα και στο Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας, είχε καταφέρει να έχει μεγάλο πελατολόγιο.


Οι πελάτες του κυκλώματος έκαναν παραγγελίες διαδικτυακά και συνήθως αυτά τα σκευάσματα, έφθαναν στα χέρια τους μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών, ενώ στις περιπτώσεις που οι πελάτες διέμεναν στην Αττική ή την Κρήτη η παραγγελία έφθανε απευθείας σε αυτούς με “ντελίβερι” από ανθρώπους του φερόμενου Αρχηγού.

Μάλιστα για το λόγο αυτό ο Κρητικός συνεργάζονταν με έναν ιδιοκτήτη γνωστού καταστήματος εστιίασης σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, ο οποίος χρησιμοποιούσε τους “ντελιβεράδες” που είχε στο κατάστημα του και για την παράδοση των παράνομων αναβολικών στους πελάτες που τα είχαν παραγγείλει.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: “141.639 αναβολικά, δισκία, φιαλίδια, αμπούλες, σύριγγες, 301 ηρεμιστικά χάπια και 40 ναρκωτικά χάπια MDMA, 6.520 γραμμάρια καπνού, 6,2 γραμμάρια κάνναβης, αεροβόλο όπλο και 2 μαχαίρια, 13 φυσίγγια αερίου και 29 αβολίδοτα φυσίγγια, μηχανικός εξοπλισμός παρασκευής αναβολικών σκευασμάτων, πλήθος πρώτων υλών, κενών συσκευασιών, 19 κινητά τηλέφωνα, 9 ηλεκτονικοί υπολογιστές, 2 σταθεροί και 7 φορητοί, 2 tablets, σκληρός δίσκος και 2 μέσα αποθήκευσης USB, 155.499 ευρώ και 136 δολάρια ΗΠΑ και πλήθος εγγράφων-ιδιόχειρων σημειώσεων.”

Του Θ. Πάνου – newsit.gr