Το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών Μουσείο Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό, επισκέφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαρτίου η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Η Υπουργός Πολιτισμού η οποία συνοδευόταν από το Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, τους Αντιδημάρχους Π. Σταράμο και Σπ. Ψιλογιάννη , τους προέδρους των Νομικών Προσώπων του Δήμου Αν. Σκαρμούτσο και Δημ. Μπουσμπουρέλη καθώς επίσης τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αιτωλικού Γ. Γένδουλα,  ξεναγήθηκε στους χώρους και τις μόνιμες συλλογές του Κέντρου από το μέλλος του Δ.Σ. Χαράκτη κ. Μιχ. Κότσαρη, ενώ ενημερώθηκε σχετικά με την πολιτιστική  δραστηριότητα του φορέα, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Λίγο νωρίτερα την ίδια ημέρα, η κυρία Κονιόρδου παρέλαβε υπόμνημα από τον Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, όπου στην σχετική αναφορά επισημάνθηκε η σπουδαιότητα της λειτουργίας του Κέντρου Χαρακτικών Τεχνών Μουσείο Βάσως Κατράκη  για τον πολιτισμό και την Τέχνη. Ωστόσο, όπως αναφέρεται επίσης στο υπόμνημα, είναι απαραίτητη η χρηματοδότηση των υπαρχουσών κτηριακών υποδομών, αφενός για την προστασία των πολύτιμων έργων τέχνης που φιλοξενούνται εκεί, αφετέρου για την δημιουργία νέων που θα επιτρέψουν την καλλιτεχνική και πολιτιστική επέκταση του Κέντρου.