Στην επιτροπή ανταγωνισμού κατατέθηκε την Τρίτη η συμφωνία του Alpha με θυγατρική της Motor Oil. Πριν από περίπου έναν μήνα τόσο το κανάλι όσο και η εταιρεία ανακοίνωσαν την εξαγορά του καναλιού από τη Sheila Enterprises θυγατρική εταιρεία της Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr η κίνηση αυτή προκάλεσε έκπληξη στα μέλη του ΕΣΡ. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία η ανεξάρτητη ραδιοτηλεοπτική αρχή πρέπει να ενημερωθεί πρώτα για την εξαγορά.

Στη συνέχεια η επιτροπή ανταγωνισμού πρέπει να επικυρώσει τη συμφωνία που πρέπει έτσι κι αλλιώς να έχει την επικύρωση του Ε.Σ.Ρ.

Το εποπτικό συμβούλιο για τα ΜΜΕ αναμένει τη σύμβαση- συμβολαιογραφική πράξη η οποία κατ’ αρχήν θα εξεταστεί ως προς την ημερομηνία σύνταξης της. Από αυτήν θα εξαρτηθεί αν θα έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα στο ΕΣΡ δεδομένου ότι το συμφωνητικό, από τη στιγμή που σχηματίζεται, πρέπει- σύμφωνα με το νόμο- μέσα σε 30 ημέρες να έχει προσκομισθεί στο Συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι μετά τη μεταβίβαση του Alpha στη θυγατρική εταιρεία της Motor Oil η διοίκηση του καναλιού θα αλλάξει εξ’ ολοκλήρου. Η νέα διοίκηση θα καθορίσει το πλάνο της νέας σεζόν με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες να αναφέρουν ότι όλα τα μεγάλα συμβόλαια θα πέσουν και πάλι στο τραπέζι.

dailymedia.gr