Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την Αιτωλοακαρνανία που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ» στη ΣΤΟΑ ΒΙΒΛΙΟΥ σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο του ΚΥΚΛΟΥ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ & ΔΙΑΛΟΓΟΥ που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα ο συγκεκριμένος Σύλλογος.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στις δυνατότητες της Αιτωλοακαρνανίας και στα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για να οδηγηθούμε σε μεγαλύτερα επίπεδα ανάπτυξης. Μίλησε για την δημιουργία του BRAND NAME της Αιτωλοακαρνανίας, την  προώθηση των αγροτικών προϊόντων της και για τον συνδυασμό τουρισμού και πολιτιστικής κληρονομιάς που θα φέρει επισκέπτες όλη την διάρκεια του χρόνου.
Χαιρετισμό απεύθυναν οι κ. κ. Παναγιώτης Κουτσίκος Πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού και Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου, Διονύσης Μπαντούνας Οικονομολόγος Εκπρόσωπος του Κινήματος του κ. Καπερνάρου, Γιάννης Μπαλατσούρας Πρόεδρος Δωρικής Αδελφότητας ενώ παρέστησαν ακόμη ο τέως Βουλευτής και πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Τσουκαλάς, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Καταναλωτών Μιχάλης Κουλιζάκος, ο Γραμματέας του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Κωνσταντίνος Τσώλος, καθηγητές Πανεπιστημίου και εκπρόσωποι Συλλόγων.
Η Μαρία Καλπουζάνη Οικονομολόγος – Διεθνολόγος ανέλυσε διεξοδικά τα πλεονεκτήματα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και παρουσίασε τις προτάσεις και τις λύσεις που θα την οδηγήσουν σε θετική τροχιά. Έδωσε βάση στον τουρισμό, τα τοπικά προϊόντα αλλά και την συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ όλων των αρμοδίων χωρίς διακρίσεις και κομματισμούς.
Πρότεινε μάλιστα να δημιουργηθούν ομάδες επιστημόνων που θα ερευνήσουν τις προοπτικές της ευρύτερης περιοχής ενώ μίλησε για ένα συνολικό σχέδιο ανάπτυξης στο οποίο απαραίτητοι είναι όλοι.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και τον επόμενο μήνα με διαφορετική θεματολογία