Στο μέσο μιας σύγκρουσης συμφερόντων βρίσκονται οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του MEGA, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

Και η διαπίστωση του υπουργού δεν φαίνεται να απέχει από την πραγματικότητα. Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κανάλι τους τελευταίους μήνες είναι με αποκλειστική ευθύνη των μετόχων του οι οποίοι μέχρι πρόσφατα δεν μιλούσαν ούτε καν μεταξύ τους. Στην πορεία φάνηκε ότι ξεπεράστηκαν τα προβλήματα επικοινωνίας… αλλά παραμένει το έλλειμμα εμπιστοσύνης, με αποτέλεσμα οι δύο εναπομείναντες μέτοχοι να μην προχωρούν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ακόμη, όμως, και το σχέδιο, δηλαδή το business plan που κατατέθηκε στις τράπεζες λέγεται ότι είναι προβληματικό, διότι σύμφωνα με ορισμένες πηγές παρουσιάζει δομικά λάθη! Είναι γεγονός όμως ότι ο χρόνος για τους εργαζόμενους δεν είναι απεριόριστος, σε αντίθεση με τους μετόχους που κινούνται εξαιρετικά αργά. Η κατάσταση – όπως αναφέρει στο σχόλιό του και ο Νίκος Παππάς- , «είναι σε οριακό σημείο»… Με άλλα λόγια πρέπει να γίνει κάτι τώρα. Και αυτό το κάτι είναι πολύ συγκεκριμένο. Δηλαδή, είτε θα βάλουν χρήματα και οι δύο μέτοχοι για να πάρει ξανά μπροστά το κανάλι, είτε αυτό θα γίνει με τη βοήθεια κάποιου νέου επενδυτή, είτε θα οδηγηθεί σε συγχώνευση μετά από εκκαθάριση.

enimerosi24.gr