Έρευνα: Προβλήματα στύσης έχουν οι μισοί 30ρηδες

Οι άντρες στην ηλικία των 30 ετών έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα στύσης, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας έρευνας ενώ οι άνδρες όλων των ηλικιών δυσκολεύονται να μιλήσουν για τέτοιου είδους προβλήματα.

Αν και συνηθέστερα σχετίζεται με τους μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες, η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία και ίσα-ίσα μπορεί να είναι πιο συχνή στους νεότερους άνδρες.

Το 43% των 2.003 Βρετανών που συμμετείχαν στην έρευνα, ηλικίας 18 έως 60 ετών λένε ότι υποφέρουν από προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας και υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι το στρες, η κούραση και το αλκοόλ.

Η αδυναμία να έχουν ή να διατηρήσουν μια στύση είναι κοινή σε πολλούς άνδρες και συνήθως δεν προκαλεί ανησυχία αλλά μπορεί να τους φέρει σε αμηχανία.

Περίπου ένας στους πέντε συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσε ότι τα προβλήματα στη σεξουαλική τους ζωή οδήγησαν είτε σε χωρισμό είτε σε προβλήματα της ψυχικής τους υγείας.

Η καμπάνια #whatdoyoucallit μιας φαρμακευτικής εταιρείας -μέρος της οποίας είναι και αυτή η έρευνα- έχει σκοπό να ενοχοποιήσει τους άνδρες και να μην αισθάνονται ντροπή όταν μιλούν για τα γεννητικά τους όργανα.

Από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει ότι οι άνδρες ηλικίας κάτω των 30 ετών έχουν τη μικρότερη δυσκολία (μόλις το 35%) αλλά το ποσοστό ανεβαίνει στο 50% στους 30άρηδες.

Το 42% των ανδρών στην ηλικία των 40 ετών και το 41% των 50ρηδων παρουσιάζουν επίσης στυτική δυσλειτουργία.

Το ένα τρίτο των ανδρών με στυτική δυσλειτουργία δεν έχει πει κανέναν για αυτό και το 27% αυτών δηλώνουν ότι προτιμούν να χωρίσουν τον σύντροφό τους από το να δουν έναν γιατρό και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα!

Τέσσερις στους δέκα άνδρες θεωρούν ότι για τα προβλήματα στη σεξουαλική τους ζωή ευθύνεται το στρες, ενώ άλλες συχνές αιτίες είναι η κούραση (36%), το άγχος (29%) και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ (26%).

reader.gr