Έργα υποδομών απασχόλησαν την συνάντηση Λύρου και Φαρμάκη

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη,  είχε σήμερα ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος. Σ΄αυτή συζητηθηκαν έργα που έχουν ιεραρχηθεί ως πρώτης προτεραιότητας από την δημοτική αρχή, καθώς αυτά άπτονται της δημόσιας υγείας και της προστασίας των κατοίκων. Τέτοια είναι μεγάλες παρεμβάσεις ύδρευσης που αποτελούν επιδίωξη ετών για τους δημότες, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και παρεμβάσεις που βελτιώνουν την αισθητική ταυτότητα του δήμου και την οδική ασφάλεια.

Η συζήτηση κινήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ο Νεκτάριος Φαρμάκης έδειξε κατανόηση για τα αιτήματα δηλώνοντας πως η Περιφέρεια θα είναι αρωγός του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στην προσπάθεια που επιτελεί για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δημοτών. Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η προετοιμασία του Δήμου και θα κατατεθούν οι σχετικές μελέτες προς χρηματοδότηση και δημοπράτηση.

Ο Κώστας Λύρος συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο Νίκο Καραπάνο, τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Γ. Λαγούδη και υπηρεσιακά στελέχη ενώ στην συνάντηση ήταν παρών ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σύρμος και άλλοι συνεργάτες του Περιφερειάρχη.

«Το τελευταίο διάστημα ο Δήμος και η Δ.Ε.Υ.Α.Μ. έχουν εντείνει την προσπάθεια για την προετοιμασία μελετών ώστε να υποβάλλουμε αιτήματα προς χρηματοδότηση για παρεμβάσεις και επιδιώξεις που είναι καίριας σημασίας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η προσπάθεια θα καρποφορήσει, άλλωστε η Περιφέρεια και ο ίδιος ο Νεκτάριος Φαρμάκης δήλωσε ότι είναι στο πλευρό μας. Ελπίζω το επόμενο διάστημα να ανακοινώσουμε καλές ειδήσεις στους συνδημότες μας», τόνισε ο Κώστας Λύρος μετά το τέλος της συνάντησης.